Weiszburg Tamás lesz az OTDT új elnöke

2021.07.19.
Weiszburg Tamás lesz az OTDT új elnöke
Az Országos Tudományos Diákköri Tanács 2021. július 6-án, az ELTE Bölcsészettudományi Karának Tanácstermében tartott ülésén vezetőjének választotta az ELTE Ásványtani Tanszék vezetőjét.

Weiszburg Tamás eddig általános alelnökként dolgozott, már 40 éve elkötelezetten munkálkodik a TDK és az OTDK hazai és kárpát-medencei építéséért. Az ELTE oktatója Szendrő Pétert követi az elnöki székben, akit 35 évnyi rendkívül sikeres elnöksége után most az Országos Tudományos Diákköri Tanács (OTDT) örökös elnökének választottak. Az új elnök 2021. november 25-től látja el az elnöki feladatokat, az örökös elnök mandátuma is ekkor kezdődik.

„Szinte minden magyar egyetemen, karon vannak világszínvonalú TDK vezető oktatók. Egy ilyen műhelyben a diák sokszor jobb helyzetben van a kutatási fejlődésben – még kísérletes szakterületeken is! –, mintha ’átlagdiákként’ járna a rangsorokban akár több száz hellyel előbbre álló egyetemre külföldön” – fogalmazott korábban a TTK docense.

Weiszburg Tamás munkája nagy elismerésnek örvend: mint arról beszámoltunk, a közelmúltban az ELTE TTK részéről Medzihradszky-díjban, a Miskolci Egyetem részéről Signum Aureum Universitatis díjban, a Magyarhoni Földtani Társulat részéről pedig Lóczy-emlékplakett kitüntetésben részesült a felsőoktatásban végzett szakmai munkája elismeréseként.

Forrás: OTDT
Borítókép: Élet és Tudomány