Szombathelyi Nyári Egyetem

Szombathelyi Nyári Egyetem 2018

2018. július 1–20.

Szombathelyi Nyári Egyetem 2018
A Bécsi Egyetem Európai és Összehasonlító Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének Finnugor Tanszéke és a Savaria Egyetemi Központ ismét megrendezi osztrák–magyar nyári egyetemét Szombathelyen, 2018. július 1–20-ig.

A kurzus célja

A magyar és német nyelvtanulás mellett a kurzus a két különböző nyelvet beszélő és más kulturális háttérrel rendelkező hallgatók közötti tanórán kívüli kapcsolatteremtést és kommunikációt szeretné elősegíteni. Lehetőséget kínál az adott idegen nyelv gyakorlására, s egyúttal a nyelven keresztül a szomszédos ország kultúrájának és életmódjának megismerésére és megértésére.

Szervezők: Bécsi Egyetem Finnugor Tanszék & Savaria Egyetemi Központ, ELTE

Jelentkezési feltételek a magyar hallgatók számára

Várják azon hallgatók jelentkezését:

  • akik nem német szakosak,
  • első (BA vagy MA) diplomájukat szerző (elsősorban nappali tagozatos) hallgatók.

A csatolandó mellékletek:

  • kitöltött jelentkezési lap. JELENTKEZÉSI LAP LETÖLTÉSE
  • a haladó szinthez: alapfokú (A2 szintű) államilag elismert nyelvvizsga vagy annak megfelelő egyéb bizonyítvány/igazolás;
  • a középhaladó szinthez: középfokú (B szintű) államilag elismert nyelvvizsga vagy annak megfelelő egyéb bizonyítvány/igazolás;
  • hallgatói jogviszonyigazolás;
  • rövid német vagy magyar nyelvű motivációs levél

Korhatár: 35 év.

Jelentkezési határidő: 2018. május 25.
 

A kitöltött jelentkezési lapot a mellékletekkel együtt a következő e-mail címre kérjük küldeni: marta_csire@yahoo.de.

Ösztöndíj

Az OsztrákMagyar Akció Alapítvány minden egyetemi és főiskolai hallgató számára ösztöndíjat biztosít, amely a részvételi díjat, a szállásköltséget és az étkezést fedezi.  A Szombathelyre történő leutazás és a hazautazás költségeit a résztvevők állják. Az egyéb költségeket minden hallgatónak saját forrásból kell finanszíroznia.
 

Önköltség

A Szombathelyre történő leutazás és a hazautazás költségeit a hallgatók állják. Az egyéb költségeket minden hallgatónak saját forrásból kell finanszíroznia.

A pályázatok elbírálása után az ösztöndíjat elnyert hallgatóktól 10 000 Ft regisztrációs díjat kérünk átutalni a későbbiekben megadott bankszámlaszámra. 

Regisztrációs díj: 10 000 Ft (csak az ösztöndíjat elnyert hallgatóktól kérjük átutalni egy a későbbiekben megadott számlaszámra).

A pályázat eredményéről 2018. június közepéig minden pályázó e-mailben értesítést kap.

Oktatás

24 magyar és 24 osztrák hallgató, 2-2 csoportban, csoportonként 12 fő vesz részt az oktatásban. A nyelvoktatás hétfőtől péntekig délelőttönként 4 órában történik. A délutánok egy része szabad, bizonyos napokon közös szabadidős programokat szervezünk.

Szabadidő

Sportolásra a főiskola, továbbá a városi strand és az uszoda kínál lehetőségeket. Hétvégeken közös kirándulásokat szervezünk Szombathely környékére és Burgenlandba az Őrvidékre.