SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT (SEK)

SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT (SEK)
Értékes ELTE-s diploma – 2017-től Szombathelyen is! Februártól megvalósult az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Savaria Egyetemi Központ integrációja.

Savaria Kiválósági Ösztöndíj

A Savaria Egyetemi Központ képzéseire jelentkezők sikeres felvétel esetén 2017 szeptemberétől 400 pont feletti eredménnyel havi 40.000 forint, 450 pont feletti eredménnyel havi 80.000 forint ösztöndíjat kapnak!

Ki jogosult Savaria Kiválósági Ösztöndíjra?

- a 2017. évi általános és pótfelvételi eljárásban alap- és osztatlan képzésre felvett hallgatók közül azok, akik legalább 400 pontot elértek a felvételi eljárás során
- a juttatás független a munkarendtől és a finanszírozási formától
- a megítélt ösztöndíj az első tanévre szól, havonta kerül majd kifizetésre

Felvételi a gépészmérnöki képzésre

Még van esély bekerülni a duális képzésbe! Továbbra is lehet jelentkezni a www.szombathelyigepesz.hu felületen a szombathelyi duális gépészmérnökképzésbe a felvi.hu-val azonos jelentkezési határidőig, vagyis február 15-ig. A hagyományos felvételi eljárást megelőzik a duális képzés partnercégeinek interjúi, közülük hármat kell kiválasztani bejelentkezéskor a www.szombathelyigepesz.hu felületén. A korábban jelentkezett diákok február 7-ig értesítést kaptak az elbeszélgetés helyéről, idejéről. A fiatalokkal február 10-én interjút készítenek azok a cégek, amelyeket mint lehetséges gyakorlati helyeket jelölhetnek meg. A vállalatok 2017. február 13-ig küldik ki az értesítést arról, hogy kit vettek fel. Ennek ismeretében lehet bejelentkezni központi felvételi eljárás keretében a gépészmérnöki BSc alapszakra 2017. február 15-ig a www.felvi.hu-n. Aki a határidőt megelőző héten (február 6-15. között) jelentkezik be, annak a céges interjúi később lesznek, a tanév megkezdése előtt, de ebben az esetben is ki kell választani három céget a szombathelyigepesz portálon.

A www.szombathelyigepesz.hu-n bejelentkező, majd felvételt nyert és beiratkozó duális gépészmérnök-hallgatók között hat darab laptopot sorsolunk ki szeptember elején!

A Savaria Egyetemi Központ 2017 szeptemberében induló képzései

A Savaria Egyetemi Központban három fő szakterületről választhatnak piacképes diplomát adó képzést a diákok: a műszaki, a sporttudományi és egészségfejlesztési, illetve a pedagógusképzés területéről. Az intézmény számos alap és mesterképzési szakot, továbbá felsőoktatási szakképzést ajánl. A diákoknak azonban érdemes áttanulmányozniuk a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató 2017. január 31-én megjelent kiegészítő kötetét, abban ugyanis az összes változás megtalálható, beleértve az új szakokat is.  

MŰSZAKI SZAKTERÜLET

A gépészmérnök karrier kitűzése jó döntés. A 2015-ben indított duális képzés a régió munkaerőhiányára reagált. A hallgatók 11 partnercégnél tölthetik a szakmai gyakorlatukat. Az intézmény tervezi a mérnökinformatikus szak beindítását, illetve további cégekkel együttműködve kívánja bővíteni a gyakorlatorientált duális képzések számát.

SPORTTUDOMÁNY ÉS EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS

Az itt végezett hallgatók a sport, a rekreáció vagy az egészségfejlesztés területén helyezkedhetnek el. Dolgozhatnak mások mellett általános vagy középiskolai testnevelő tanárként, sportszervezőként, edzőként, sportegyesületnél, sportcentrumban, önkormányzatnál, szabadidő központban, művelődési házban, szállodában, gyógyfürdőben. Egészségfejlesztő, egészségpromóciós szakértői feladatokat láthatnak el intézményekben, cégeknél. A SEK jövőképe az egészségiparba való bekapcsolódás.
 

PEDAGÓGUSKÉPZÉS

Az országosan is elismert, Nyugat-Dunántúlon meghatározó szombathelyi tanító- és tanárképzés több mint ötvenéves hagyományokra épül. A hallgatók megszerezhetik a pályához szükséges széles körű műveltséget, és azokat a megújuló módszertani eszközöket, amelyekkel hatékonyan taníthatják a digitális kor gyermekeit.

Szolgáltatások

Az infrastruktúra kiemelkedően jó feltételeket kínál a felsőfokú tanulmányokhoz. A hallgatók külföldi egyetemeken is tanulhatnak a szombathelyi campus nemzetközi kapcsolatrendszerének és az Erasmus-programoknak köszönhetően. A tanulmányokhoz szükséges szakirodalom a SEK Minősített Könyvtár címmel kitüntetett könyvtárában érhető el. A kollégiumok nemcsak kényelmes szálláshelyek, de az egymást segítő közösségi élet színterei is.

Cím: 9700 Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4. (A, B, C épületek), Berzsenyi tér 2. (D épület)

  • Parkolás: a Károlyi Gáspár téren az utcán vagy az udvaron, a Berzsenyi téren a parkolóban
  • Étkezési lehetőség: a Károlyi Gáspár téren: menza, a D épületben: büfé
  • Fénymásolás: van
  • Wifi: van
  • Akadálymentesítés: nincs
  • Speciális: a „D” épületben (Berzsenyi tér) van pelenkázásra és szoptatásra alkalmas helyiség

Képek a Savaria Egyetemi Központról

Képek a Savaria Egyetemi Központról

0

/

0

0

/

0