SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT (SEK)

SAVARIA EGYETEMI KÖZPONT (SEK)
Értékes ELTE-s diploma – 2017-től Szombathelyen is! Februártól megvalósult az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Savaria Egyetemi Központ integrációja. Az ELTE Magyarország első egyeteme: ez a legrégebb óta folyamatosan működő felsőoktatási intézmény, amely a felsőoktatási rangsorokban (például a HVG 2017-es listájában) is az első helyen szerepel.

Hogyan lehetsz ELTE-s hallgató Szombathelyen? Minden tudnivalót megtalálsz ezen az oldalon!

TUDNIVALÓK A SORRENDMÓDOSÍTÁSRÓL

A sorrendmódosítási lehetőséggel arra kívánjuk felhívni a figyelmedet, hogy ha szombathelyi képzést teszel az első helyre (korábbi NYME BDPK és NYME TTMK), akkor a rangsorokban vezető és piacképes ELTE-s diplomát szerezhetsz!

Az idei év sajátossága, hogy a felvételizők még a Nyugat-magyarországi Egyetemre jelentkeztek (a felvi.hu oldalon NYME BDPK és NYME TTMK), azonban az Eötvös Loránd Tudományegyetemre (Savaria Egyetemi Központ, Szombathely) iratkoznak majd be, és ott létesítenek hallgatói jogviszonyt. Az ELTE jogán Szombathelyen induló új képzéseinket az ELTE karok alatt találjátok meg. A szak megnevezésében szerepel, hogy a képzés Szombathelyen indul pl.: programtervező informatikus (Szombathely).
 • Először is lépj be a felhasználói fiókodba a www.e-felvi.hu oldalon.
 • Jelentkezésed sorrendjének változtatására csak egyszer van lehetőséged, később már nem tudod meggondolni magad.
 • A sorrend módosítást csak 2017. július 12-ig tudod megtenni, utána már erre nincs lehetőséged.
 • A sorrend módosítás során nem csak a képzési helyeket, hanem adott képzési helyeken belül a szakokat, vagy akár a képzési formát is tudod változtatni.
 • A változtatás egyszerű, a nyilak segítségével tudod az egyes helyeket le- és felfele, végleges helyükre mozgatni, s ne felejtsd el választásodat a Mentés gombbal meg is erősíteni!
 • Figyelj rá, ha bármelyik szakra sikertelen alkalmassági vizsgát tettél, hiába jelölöd első helyen, nem nyerhetsz felvételt.
 • Ha bármelyik másik egyetem szakára mégsem szeretnél jelentkezni, akkor érdemes annak kizárását-visszavonását választanod, és nem hátrébb sorolni.
 • Fontos, hogy már benyújtott sorrend módosítási kérelmet nem tudsz visszavonni!
 • A legfontosabb pedig, ha még nem tetted:

tedd az első helyre az elsőt!

Savaria Kiválósági Ösztöndíj

A Savaria Egyetemi Központ képzéseire jelentkezők sikeres felvétel esetén 2017 szeptemberétől 400 pont feletti eredménnyel havi 40.000 forint, 450 pont feletti eredménnyel havi 80.000 forint ösztöndíjat kapnak!

Ki jogosult Savaria Kiválósági Ösztöndíjra?

- a 2017. évi általános és pótfelvételi eljárásban alap- és osztatlan képzésre felvett hallgatók közül azok, akik legalább 400 pontot elértek a felvételi eljárás során
- a juttatás független a munkarendtől és a finanszírozási formától
- a megítélt ösztöndíj az első tanévre szól, havonta kerül majd kifizetésre

A Savaria Egyetemi Központ 2017 szeptemberében induló képzései

A Savaria Egyetemi Központban három fő szakterületről választhatnak piacképes diplomát adó képzést a diákok: a műszaki, a sporttudományi és egészségfejlesztési, illetve a pedagógusképzés területéről. Az intézmény számos alap és mesterképzési szakot, továbbá felsőoktatási szakképzést ajánl. A diákoknak azonban érdemes áttanulmányozniuk a Felsőoktatási Felvételi Tájékoztató 2017. január 31-én megjelent kiegészítő kötetét, abban ugyanis az összes változás megtalálható, beleértve az új szakokat is.  

MŰSZAKI SZAKTERÜLET

A gépészmérnök karrier kitűzése jó döntés. A 2015-ben indított duális képzés a régió munkaerőhiányára reagált. A hallgatók 11 partnercégnél tölthetik a szakmai gyakorlatukat. Az intézmény tervezi a mérnökinformatikus szak beindítását, illetve további cégekkel együttműködve kívánja bővíteni a gyakorlatorientált duális képzések számát.

SPORTTUDOMÁNY ÉS EGÉSZSÉGFEJLESZTÉS

Az itt végezett hallgatók a sport, a rekreáció vagy az egészségfejlesztés területén helyezkedhetnek el. Dolgozhatnak mások mellett általános vagy középiskolai testnevelő tanárként, sportszervezőként, edzőként, sportegyesületnél, sportcentrumban, önkormányzatnál, szabadidő központban, művelődési házban, szállodában, gyógyfürdőben. Egészségfejlesztő, egészségpromóciós szakértői feladatokat láthatnak el intézményekben, cégeknél. A SEK jövőképe az egészségiparba való bekapcsolódás.
 

PEDAGÓGUSKÉPZÉS

Az országosan is elismert, Nyugat-Dunántúlon meghatározó szombathelyi tanító- és tanárképzés több mint ötvenéves hagyományokra épül. A hallgatók megszerezhetik a pályához szükséges széles körű műveltséget, és azokat a megújuló módszertani eszközöket, amelyekkel hatékonyan taníthatják a digitális kor gyermekeit.

Szolgáltatások

Az infrastruktúra kiemelkedően jó feltételeket kínál a felsőfokú tanulmányokhoz. A hallgatók külföldi egyetemeken is tanulhatnak a szombathelyi campus nemzetközi kapcsolatrendszerének és az Erasmus-programoknak köszönhetően. A tanulmányokhoz szükséges szakirodalom a SEK Minősített Könyvtár címmel kitüntetett könyvtárában érhető el. A kollégiumok nemcsak kényelmes szálláshelyek, de az egymást segítő közösségi élet színterei is.

Cím: 9700 Szombathely, Károlyi Gáspár tér 4. (A, B, C épületek), Berzsenyi tér 2. (D épület)

 • Parkolás: a Károlyi Gáspár téren az utcán vagy az udvaron, a Berzsenyi téren a parkolóban
 • Étkezési lehetőség: a Károlyi Gáspár téren: menza, a D épületben: büfé
 • Fénymásolás: van
 • Wifi: van
 • Akadálymentesítés: nincs
 • Speciális: a „D” épületben (Berzsenyi tér) van pelenkázásra és szoptatásra alkalmas helyiség

Képek a Savaria Egyetemi Központról

Képek a Savaria Egyetemi Központról

0

/

0

0

/

0