Hírek, rendezvények    
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
.: Eötvös Loránd Tudományegyetem :.
.:Új Magyarország :.
2016. június 29. szerda
home
» Az Egyetemről   » Hírek, rendezvények  
   
ELTEfeszt 2015

Több mint félszáz program, interaktív workshopok, nemzetközi lehetőségek és az ország legjobb kutatóinak rendhagyó órái: az Eötvös Loránd Tudományegyetem Trefort-kerti Campusa 2015. október 2-án színes forgataggá változik az interaktív pályaválasztó fesztivál idejére.

Az idén már harmadik alkalommal megrendezett fesztivál több mint egy hagyományos nyílt nap: az izgalmas programon intézményünk összes kara bemutatkozik – nem mindennapi formában. A központi előadásokat idén Bányai Éva hipnóziskutató, Szilágyi Márton irodalomtörténész, Vellai Tibor genetikus és Vicsek Tamás fizikus tartja. Ezenkívül a fesztivál vendége lesz az ELTE-n végzett D. Tóth Kriszta újságíró, író, az UNICEF nagykövete.  

Az élményalapú rendezvény célja, hogy bemutassa, miként működik egy nyitott, európai, a tehetséggondozásban élen járó intézmény. Kiváló professzoraink előadásai mellett külön standon tájékoztatjuk az érdeklődőket a felvételi tudnivalókról, az Érettségi Előkészítőről és hallgatói szolgáltatásainkról. Leendő hallgatóink megismerkedhetnek azokkal a lehetőségekkel is, amelyeket 450 nemzetközi partneregyetemünk nyújt az ELTE-s diákoknak. A kiemelkedő diákok tehetséggondozását végző egyedülálló szakkollégiumi hálózat mellett tutorálási és mentorprogramjainkról is szó lesz.Az egész napos program során modellezzük az ENSZ működését, kiderül, hogy milyen lehetőségek várnak a bölcsész- és jogi képzésre jelentkezőkre, lesz sajátélmény-program a körülöttünk lévő világ érzékeléséről, szó lesz a legújabb gyógypedagógiai állatasszisztált-terápiákról is. A leendő hallgatók bekukkanthatnak a start-upok világába is, kipróbálhatják, hogy mennyire tudnak informatikusként gondolkodni, de lesz statisztikai gyorstalpaló is. Kiderül, milyen pszichológiai kapcsolatban vagyunk kedvenc helyeinkkel vagy milyen útvesztőbe vihetnek minket a nemi sztereotípiák. A diákok rendhagyó „termékbemutatón” találkozhatnak a molekuláris tetoválással és az etorobottal. Az előadások mellett ingyenes karrier-tanácsadás, személyiségpszichológiai tesztek, kulturális- és sportprogramok is szerepelnek a programban.

Az interaktív pályaválasztó napon reggel 8 és este 17 óra között várjuk a leendő felvételizőket, szüleiket és a pedagógusokat. A fesztivált nyereményjáték is kíséri, amelyen három tabletet sorsolunk ki. A diákok részére a szervezők igazolást állítanak ki. Az esemény nemcsak az előző tanévben közel kétezer diákot vonzó ELTEfeszt, hanem az Egyetem által évek óta sikerrel megrendezett országos Pályaválasztási Nap folytatása is.A programkínálat folyamatosan bővül – a programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Facebook-esemény

Időpont: 2015. október 2. 8:45–17:00
Helyszín: ELTE Trefort-kert (1088 Budapest, Múzeum krt. 4., 6–8.)

Bővebben a korábbi ELTEfesztekről:
II. ELTEfeszt (2014. október 10.)
I. ELTEfeszt (2014. február 1.)

Eseménynaptár   
2016. június
H K Sz Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
.: News :.
Az ipari és pénzügyi folyamatok digitális transzformációja
Eltérő DNS-szakaszok kínai és európai emberek bélflórájában
Júniusi sportsikerek
Az ELTE Sportiroda az egészséges életmódért
Farmakológiai konferencia Olaszországban
Séta a szülés – születés minőségéért
A Soá Alapítvány új oktatótermet nyit az Egyetemi Könyvtárban
Sikerrel zárult a brazil hallgatók konferenciája
Másodszor is gravitációs hullámokat észlelt a LIGO
.:   Portálkezelői menü  •   Tartalom módosítása  •  Utolsó módosítás: 2015.09.30.   :.
 T e r v e z t e :: .: I I G  W G . I W D G :.
   
  © 2 0 0 7 - 2 0 1 6   E Ö T V Ö S   L O R Á N D   T U D O M Á N Y E G Y E T E M    M i n d e n  j o g  f e n n t a r t v a .
Cím :: ELTE 1053 Budapest, Egyetem tér 1-3.   •   Telefon :: +36 1 411 6500   •   Webform :: küldje el véleményét!