A magas szintű angol nyelvű szövegekért

2017.11.15.
A magas szintű angol nyelvű szövegekért EN
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem megállapodást kötött az ENAGO-val, melynek értelmében egyetemünk oktatói és hallgatói nemzetközi lektorálási lehetőséghez jutnak a cég szolgáltatásainak köszönhetően.

A nemzetközi angol nyelvi lektorálás és szakcikk-szerkesztés elősegítheti, hogy egyetemünkön minél több nemzetközileg elismert folyóiratban vagy kiadónál megjelenő angol nyelvű publikáció szülessen, mely az adott szerző sikere mellett további eredményként az ELTE nemzetközi rangsorokban elfoglalt helyét is javíthatja. A szolgáltatás saját vagy egyetemi pályázati forrás segítségével vehető igénybe.

Az ENAGO-val való munkát és adminisztratív teendőket nagyban megkönnyíti, hogy a megrendelési-lektorálási folyamat online működik, a cég által létrehozott felületen. A szolgáltatás tartalmazza a nyelvi, nyelvtani, központozásbeli ellenőrzést, valamint az írás stílusának, a hivatkozásoknak, valamint az ábráknak és táblázatoknak a vizsgálatát.

A Tudományos Tanács továbbra is várja a jelentkezőket idegen nyelvi lektorálási pályázatára. A támogatás olyan kéziratok idegen nyelvi lektoráltatására fordítható, amelyeket nemzetközileg jelentős, idegen nyelven megjelenő folyóiratban vagy kiadó által kíván a szerző közzétenni, de a nyelvi színvonal ellenőrzését szükségesnek találja.

A lektorálási pályázat kiírása itt található.