A Szombathelyi Gépészek idén is bizonyítottak a Techtogetheren

2021.11.23.
A Szombathelyi Gépészek idén is bizonyítottak a Techtogetheren
A harmadik helyezés mellett négy különdíjat is szerzett az ELTE Savaria Műszaki Intézet csapata a november 16–18. között rendezett mérnökhallgatói versenyen.

A Savaria Műszaki Intézet először 2017 októberében tudott csapatot felállítani a Techtogether Automotive Hungary országos mérnökhallgatói versenyre, és a Szombathelyi Gépészek azóta minden alkalommal díjakkal térnek haza a megmérettetésről. Idén az összesített III. helyezésért járó 150 ezer forintos díj mellett 4 különdíjat is bezsebelt a csapat, az övék lett az SMC Hungary Kft., a Schaeffler Savaria Kft., a Kvint-R Kft., és a BPW-Hungária Kft. elismerése is.

A verseny hibrid rendezése hasonlított a tavalyi megmérettetéshez: a járványhelyzet miatt a támogatóvállalatok és a versenyzők egy kisebb része csak online vett részt az eseményen, ahol idén az első helyen a BME, második helyen az Arrabona Racing Team végzett.

“Az idei verseny az automatizáció és az Ipar 4.0 köré épült, igyekeztünk ezekben kicsit jobban elmélyülni. Az előre kiküldött feladatok széles körben foglalkoznak ezekkel a témakörökkel, így idén is nagyon változatos volt a verseny felépítése. A csapatok előzetesen tervezési feladatokat, gyártás optimalizási, statisztikai feladatokat is kaptak, és természetesen az elektronika sem maradt el. Ezek a feladatok a csapatnak is komoly kihívást jelentettek. A feladatokat már korábban felosztottuk, mindenki a tudásának megfelelő részt kapta meg. 14 fővel indultunk a versenyen, elsőstől a felsőbb évesig, és idén először nemzetközi hallgatókat is bevontunk a munkába“ – mondta Horváth Kristóf Tibor, a csapat vezetője.

A Szombathelyi Gépészek felkészülését nagyban segítette a nemrég megnyílt hallgatói labor is, ahol a csapat megbeszéléseket tarthatott, valamint a széles eszközparkkal gyakorolhatott is.

A csapat 2020 májusában megnyerte a versenyt, októberben pedig a második hely mellett három különdíjat is szerzett.

Forrás: autopro.hu és szombathelyigepesz.hu