Az ELTE rektorhelyettesei a következő ciklusban

2021.08.01.
Az ELTE rektorhelyettesei a következő ciklusban
Borhy László rektort munkájában Darázs Lénárd, Hamar Imre, Sziklai Péter és Zentai László rektorhelyettesek segítik majd.

Mint arról korábban beszámoltunk, 2021. augusztus 1-től négy éven át ismét Borhy László töltheti be a rektori posztot az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, erről április 19-én rektorjelöltválasztó szenátusi ülés döntött. A hivatalos rektori kinevezést 2021. június 24-én Áder János köztársasági elnök a Sándor-palotában adta át.

A rektort munkájában rektorhelyettesek is segítik, a jelenlegi szabályozás szerint az általános rektorhelyettesen kívül külön ELTE-s professzor felel az oktatási és tanulmányi ügyekért, a nemzetközi ügyekért, valamint a tudományos ügyekért. A rektorhelyettesek megbízásáról az Egyetem Szervezeti és Működési Szabályzata szerint a rektor – a Szenátus véleményének mérlegelésével – dönt.

A rektorhelyettesi státuszokra kiírt álláspályázatok május 18-án jelentek meg, a beérkezett pályázatokat a Szenátus június 30-i határozataival véleményezte. E folyamat eredményeként kialakult a négyfős csapat, amely Borhy László rektort rektorhelyettesként segíti majd a következő ciklusban. Darázs Lénárd, az ÁJK Polgári Jogi Tanszék egyetemi tanára maradt az általános rektorhelyettes, Hamar Imre, a BTK Távol-keleti Intézet intézetigazgató egyetemi tanára a nemzetközi rektorhelyettes, Zentai László, az IK Térképtudományi és Geoinformatikai Intézet tanszékvezető egyetemi tanára pedig az oktatási és tanulmányi rektorhelyettes. Egyedül a tudományos rektorhelyettes személyében történt változás, ezt a posztot Magyari Enikő után Sziklai Péter, a TTK Számítógép-tudományi Tanszék tanszékvezető egyetemi tanára tölti majd be.

A szenátus előterjesztéseiről és határozatairól az ELTE polgárai ezen az oldalon tájékozódhatnak.

A rektorhelyettesek hatásköréről és feladatairól ebben a rektori utasításban található részletes információ.