CEEPUS ösztöndíj 2020/2021

2020.05.28.
CEEPUS ösztöndíj 2020/2021
A 15 európai ország részvételével működő csereprogramban az őszi félévre június 15-ig, a tavaszi félévre október 31-ig lehet pályázni.

A CEEPUS (Central European Exchange Programme for University Studies) ösztöndíjprogram közép-európai országok felsőoktatási intézményei (egyetemek, főiskolák) számára nyújt lehetőséget diákok tandíjmentes mobilitására, illetve részvételre nyelvi és szakmai kurzusokon, nyári egyetemeken.

Az ELTE a 2020/21-es tanévben tizenkét nyertes hálózatban vesz részt. A hivatalos CEEPUS országok: Albánia, Ausztria, Bosznia–Hercegovina, Bulgária, Csehország, Horvátország, Koszovó*, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Lengyelország, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia.

Hálózati pályázatok: 
Amennyiben a küldő intézményben működik olyan CEEPUS hálózat, amelynek témája a pályázó számára releváns, hálózati mobilitási pályázat nyújtható be, a lehetséges ösztöndíjasok kiválasztását a hálózat helyi koordinátora végzi. A részletes pályázati felhívás itt olvasható.

Leadási határidő az őszi félévre: 2020. június 15.
Leadási határidő a tavaszi félévre: 2020. október 31.

Freemover pályázat:
Ha a hallgató a saját intézményében nem talál megfelelő CEEPUS hálózatot, akkor freemoverként tud bekapcsolódni a programba, az aktuális lehetőségekről a részletes pályázati felhívásban lehet tájékozódni.

Freemover pályázat leadása: 2020. július 1.­­­­ – 2020. november 30.

További információ
Aktuális pályázati felhívás