CHARM-EU Éves Konferencia

CHARM-EU Éves Konferencia
12/13 - 12/14

2022. december 13. - 2022. december 14.

Barcelonai Egyetem és online

12/13 - 12/14

2022. december 13. - 2022. december 14.

Barcelonai Egyetem és online


A Szövetség eddigi eredményeit és jövőbeli terveit összefoglaló konferenciára az egyetemi, az üzleti és a civil szféra képviselőit egyaránt várják.

Az Európai Egyetemek kezdeményezés 2019-es elindítása és az első sikeres CHARM-EU-pályázat óta a szövetség számos különböző területen ért el sikereket. Az ELTE-t is az alapítói között tudó CHARM-EU kidolgozta közös értékeit, oktatási alapelveit és egy olyan innovatív tanítási és tanulási modellt, amelynek eredményeképpen létrejött az Európai Egyetemek történetében elsőként akkreditált közös európai mesterképzés, A fenntarthatóság globális kihívásai. Emellett elindult a CHARM-EU kutatási és innovációs dimenziójának kidolgozása is a TORCH projekten keresztül.

Az éves CHARM-EU konferencia lehetőséget nyújt a CHARM-EU és az Európai Egyetemek kezdeményezés eredményeinek bemutatására, egyúttal hozzájárul az együttműködés következő időszakának feltérképezéséhez. Elősegíti az Európai Oktatási Térség fejlődését támogató, együttműködésen alapuló, inkluzív és hosszú távú stratégia kidolgozását. A rendezvényen a különböző egyetemi szövetségek képviselői, a hallgatók, a támogató munkatársak és az egyetemi oktatók, a politikai döntéshozók, valamint a felsőoktatásban érdekelt külső szereplők találkozhatnak és megvitathatják az Európai Egyetemek Kezdeményezés által nyújtott lehetőségeket és a következő időszakra tervezett tevékenységeket.

A CHARM-EU Szövetségben elért eredmények bemutatása és az első négy év tanulságainak levonása mellett a panelbeszélgetések olyan területekre összpontosítanak, mint az Európai Oktatási Térség kiépítése, a felsőoktatás jövőjének alakítása az európai egyetemeken azonosított jó gyakorlatok segítségével, valamint a kezdeményezések digitális és zöld átmenethez való hozzájárulása az EU Digitális oktatási cselekvési tervének és a New European Bauhaus kezdeményezésnek az előmozdításával.

A konferencia öt tematikus szekciója lehetőséget biztosít az Európai Egyetemek keretében megvalósuló oktatási megközelítések és a szövetségek vezetési és menedzsmentstruktúráinak feltérképezésére. Emellett elősegíti a CHARM-EU-partnerintézmények között létrehozni tervezett interkulturális, transzdiszciplináris, inkluzív és a mobilitást támogató campus megvalósítását, a partnerintézményeken belül elinduló belső átalakulás lehetőségeinek megvitatását és az Európai Egyetemi Szövetségek kutatási és innovációs dimenziójának fejlesztését.

A CHARM-EU szövetség örömmel fogadja a felsőoktatás jövője iránt érdeklődő hallgatók, oktatók, egyetemi munkatársak, illetve az üzleti élet és a civil szféra képviselőinek jelentkezését egyaránt. A panelbeszélgetések egy része online is követhető lesz.

Regisztráció 
További információk a konferencia honlapján