CHARM-EU Open Science tréningnap

CHARM-EU Open Science tréningnap
06/09

2023. június 09. 10:30 - 15:00

online

06/09

2023. június 09. 10:30 - 15:00

online


Az ELTE és a Trinity College Dublin online rendezvénye a nyílt tudomány kultúrájának támogatásáról kutatóknak, PhD-hallgatóknak és munkatársaknak.

Az első ízben megrendezett Open Science tréning célja, hogy a CHARM-EU partneregyetemek munkatársai megosszák egymással tapasztalataikat arról, miként lehet támogatni a nyílt tudomány művelését és gyakorlati alkalmazását az intézményekben. A workshop körüljárja az Open Science különböző területeit, különösen az átláthatóság, az új generációs tudománymetria, a FAIR adatkezelés, a tudományos integritás és a civil tudomány (Citizen Science) kapcsán.

A délelőtti előadások fókuszában az a kérdés áll, milyen módon járulhatnak hozzá az intézményi és a kari vezetők ahhoz, hogy a nyílt tudomány elfogadott és támogatott egyetemi gyakorlattá váljon. A délutáni szekció naprakész tudást kínál az Open Science alkalmazási területeiről kutatóknak, doktori hallgatóknak, valamint kutatástámogató munkatársaknak egyaránt.

Az egynapos, angol nyelvű online tréningre a CHARM-EU Szövetség kutatási és innovációs együttműködése, a TORCH projekt keretében kerül sor.

Bővebb információ, részletes program

Regisztráció (június 7-ig)