ELTE Alumni Jótékonysági Est X

2018.12.10.
ELTE Alumni Jótékonysági Est X
2018. december 7-én került megrendezésre az ELTE Alumni Jótékonysági Est X, melyet az Alumni Szervezet fennállásának 10. évfordulója alkalmából rendezett az Alumni Központ, hagyományteremtő céllal, ünnepi Alumni Tanács üléssel egybekötve.

Rendezvényünkön köszöntőt mondott Egyetemünk rektora, professzor dr. Borhy László, az ELTE Alumni Alapítvány és az ELTE Alumni Tanács elnöke. Beszédében kiemelte a szervezet fontosságát, a közösség építését és a közösség részvételét abban, hogy ez a kapcsolat az Egyetem és volt hallgatói között megmaradhasson, megerősödhessen.

Az est során Pataky Csilla, az Alumni Központ vezetője taglalta az utóbbi évek főbb fejleményeit és újdonságait a kari/szakági és az összegyetemi Alumni élet területén, vázolta az ELTE Diplomások köre számára szervezett változatos új sorozatokat, melyek sikerein felbuzdulva és a jubileumi év apropóján került sor idén az ELTE Alumni Jótékonysági Est szervezésére.

A vendégeket Kovács László karnagy, Liszt-díjas kiváló művész is üdvözölte, beszédében az ELTE Művészeti Együttest méltatta és kitért az est folyamán bemutatásra kerülő mű ismertetésére is.

A köszöntőket követte a Bartók Béla Énekkar és Egyetemi Koncertzenekar, akik Molnár Ágnes szólista közreműködésével előadták John Rutter Magnificat című művét. Kovács László karnagy, Liszt-díjas kiváló művész vezényelt. A családias légkörű eseményen a hallgatóság vastapssal díjazta a kitűnő előadást.

A rövid szünetet követően következett az ELTE Néptáncegyüttes előadása. Bonchidai, Mezőségi és Kalotaszegi táncokat mutattak be zenei kísérettel, ugyancsak nagy tetszést aratva.

Az esten részt vett prof. dr. Borhy László rektor, az ELTE Alumni Alapítvány és Alumni Tanács elnöke; dr. Márkus Éva az ELTE TÓK dékánja; Kraudi Adrienne és Bojár Gábor az ELTE Alumni Alapítvány kurátorai; dr. Babos János, prof. emer. dr. Frank Tibor, dr. Hack Péter, Pataky Csilladr. Prónai Csaba (Gecser Ottó képviseletében) Alumni Tanács tagok; Nagy Béláné és dr. Weidinger Tamás Alumni Tagozati képviselők; Kovács László, az ELTE Művészeti Együttes karnagya.

A jubileumi év alkalmából az est folyamán az adományozókat szép ELTE relikviákkal ajándékozta meg az ELTE Alumni Alapítvány. Az igényes kidolgozású pólók, vászonszatyrok és jelvények/hűtőmágnesek mellett a szerencsét próbáló alumnusok tombolán is részt vehettek, melynek keretében 4 kiváló könyvet lehetett nyerni:

Prof. dr. Borhy László felajánlásában a Phytheas könyvmanufaktúra két remek kötetét, az elsőt személyesen dedikálva:

  • Borhy László: Notitia Dignitatum - Az Arcadius és Honorius római császárok uralkodása idején összeállított Notitia Dignitatum a Kr. u. 395-ben keleti és nyugati részre kettévált Római Birodalom teljes közigazgatási rendszerét mutatja be latin nyelven.
  • Ősi erény - Fényes korszakok a magyar nemzet történelméből. Többek közt Munkácsy Mihály, Than Mór, Lotz Károly, Benczúr Gyula, Kovács Mihály, Székely Bertalan, Madarász Viktor történelmi festményeinek művészi, fénymetszetű reprodukciói.

dr. Barla Ferenc alumnusunk felajánlásának köszönhetően pedig két fizikai témájú kötetet.

Ezúton is köszönjük a felajánlásokat és gratulálunk a nyerteseknek!

Az estet megelőző Alumni Tanács ülés beszámolóját itt olvashatják.

Köszönjük minden jelenlévőnek, hogy részvételével hozzájárult az est fényéhez, és hogy adományaikkal elősegítették az Alumni Szervezet törekvéseinek megvalósulását. Az est híre és sikere közel négy újabb tehetséges, rászoruló hallgató számára teszi lehetővé pályázat kiírását, azaz támogatás folyósítását!
 

Esemény részletes programja

Plakát
Adakozó Kedd
ELTE Alumni 
Facebook

ELTE Alumni Jótékonysági Est X

ELTE Alumni Jótékonysági Est X

0

/

0

0

/

0