Ünnepi Alumni Tanács ülés - 2018. évi beszámoló

2019.01.07.
Ünnepi Alumni Tanács ülés - 2018. évi beszámoló
2018. december 7-én megtartotta ünnepi ülését az ELTE Alumni Tanács dr. Borhy László akadémikus, rektor, az Alumni Tanács elnökének megnyitójával.

Ünnepi Alumni Tanács üléssel egybekötve került megrendezésre 2018. december 7-én az ELTE Alumni Jótékonysági Est X, melyet az Alumni Szervezet fennállásának 10. évfordulója alkalmából rendezett az Alumni Központ. Az ülésen részt vett prof. dr. Borhy László rektor, az ELTE Alumni Alapítvány és Alumni Tanács elnöke; Kraudi Adrienne és Bojár Gábor az ELTE Alumni Alapítvány kurátorai; dr. Babos Jánosprof. emer. dr. Frank Tibordr. Hack PéterPataky Csilla és dr. Prónai Csaba (Gecser Ottó képviseletében) Alumni Tanács tagok. Az ülésen elhangzott a 2017–2018-as tanév beszámolója, valamint a jövőre vonatkozó terveket is ismertették a Tanácstagokkal.

A rektori köszöntő után Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetője összefoglalta az elmúlt év fejleményeit és sikereit az Alumni élet vitalizálása területén, mellyel kapcsolatban mind az Alumni Szervezet tagjaival, mind az ELTE Alumni Alapítvánnyal megtörténtek folyamatosan a szükséges egyeztetések. A munkát nagyban segítették az Egyetem Alumni Tagozatai, intézetei, tanszékei - azok lelkes dolgozói -, és az ELTE hírneves Alumnusai, továbbá az év során bevont külső, pályázati források is (NEA). Immár valamennyi új, változatos témájú Alumni sorozat egész éven át rendszeres programokat kínált az Egyetem volt diákjainak a találkozásra, tartalmas szórakozásra, ismeret szerzésre. A változatos események sora és 2018. évi témái dióhéjban: 

  • ELTE Sikerek – Lackfi János, Béres József, Barabási Albert László, Freund Tamás, Winkler Márta
  • Nemzetek Estjei – Franciaország, Amerikai Egyesült Államok
  • ELTE Múltidéző – Generációk, Emlékek – 80-as évek első felében végzettekkel
  • Az Egyetem Megnyitja Kapuit – Főépület, Paleontológiai Gyűjtemény, Füvészkert, Egyetemi Könyvtár, Ásványtár, Planetárium
  • Kari/szakági Alumni rendezvények (támogatással) – TTK 8 féle esemény, BTK, Bárczi, Bibó, TáTK, TÓK, továbbá a Szombathelyi, a Kollégiumi, a Nyugdíjas és a Nemzetközi Alumni Tagozatok
  • Továbbá sport- és zenei rendezvények: IX. Alumni Kupa, első 5vös5km futás Alumni kategóriával, és az épp induló zenés ELTE Alumni Jótékonysági Est

A kommunikáció tekintetében is nagy a fejlődés:

  • Bőséges, friss tartalmat kínál a weboldal, 4 közösségi oldalról lehet tájékozódni - idén két új, az Instagram és a Twitter indult a Facebook és Linkedin mellett, melyen közel 5000 fő a követők száma.
  • Rendszeresek a hírlevelek: ELTE Alumni Hírek a regisztráltak számára és ELTE Alumni Junior Magazin a frissen végzetteknek.
  • Az elavuló regisztrációs rendszer helyett két év munkájával immár tesztelés alatt áll az új, korszerű, végre kétnyelvű Alumni kommunikációs és hálózatfejlesztési rendszer

Mindezeknek, illetve az Alumni Tagozatok aktív együttműködésének hála egyre jobban terjed az Alumni törekvések híre. A regisztráltak száma megközelíti a tízezer főt, a kari/szakági Alumni programok látogatottságán túl csak az Alumni Központ eseményeit is húszezren élvezhették már.
Ami az ELTE Alumni Alapítványhoz beérkezett adományokat illeti, a 2018-ban három tehetséges, rászoruló hallgató részesülhetett támogatásban.

Az ülésen számos javaslat hangzott el a sorozatok következő témái tekintetében, mindamellett elmondható, hogy a jövő éves terveket illetően várhatóan a fenti irányelvek mentén fejlődhet tovább az Egyetemi Alumni élet, melynek kiemelt célja az Egyetem falai közül kikerült diplomások megszólítása, bevonzása, mozgósítása, összefogása, és ezáltal a rászoruló, tehetséges hallgatók támogatása.
Tehát remélhetően tovább folytatódhatnak
az ELTE szellemiségéhez illő Alumni programok - az egyre népszerűbb sorozatok:  az „ELTE Sikerek”  multidiszciplináris tudásmegosztási előadássorozat, „Az Egyetem megnyitja kapuit” sorozat, az „ELTE Múltidéző – Generációk, Emlékek” korosztályos moderált pódiumbeszélgetések és a „Nemzetek estjei” című kulturális program, valamint ezekkel párhuzamosan a kari/szakági Alumni programok támogatása.

Az ülés végén az elnök megköszönte a részvételt, és invitálta az egybegyűlteket az ünnepi ülés részeként megvalósuló ELTE Alumni Jótékonysági Estre.

Az előző Alumni Tanács ülés beszámolója

ELTE Alumni
Facebook