ELTE-s aranyérem a Téli Universiadén

Téli Universiade, Trentino, 2013. december 11–21.Három érmet is szereztek a magyar sportolók a XXVI. Téli Universiadén (téli egyetemi olimpián), amelyet 2013. december 11–21. között rendeztek meg az olaszországi Trentinóban.

A legnagyobb sikert a férfi gyorskorcsolya váltó hozta: Knoch Viktor, Burján Csaba, Béres Bence és Oláh Bence négyese sokáig a 3. helyen ment, majd onnan 32 körrel a vége előtt előrelépett a 2. helyre. Végül aztán óriási versenyben, az utolsó fél körben egy fantasztikus előzéssel Knoch Viktor kanadai ellenfelét legyőzve az első helyen ért célba! Magyarország 43 év után szerzett ismét aranyérmet. Knoch Viktor a BKF, Béres Bence és Oláh Bence az SE, Burján Csaba pedig az ELTE hallgatója.

Rövidpályás gyorskorcsolyában a Budapesti Kommunikációs Főiskola hallgatója, Heidum Bernadett a döntőben a második helyen ért célba. A gyorskorcsolya váltó (Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Keszler Andrea és Kónya Zsófia) szintén dobogóra állhatott: Dél-Korea és Oroszország mögött a bronzérmet szerezte meg.

Az ELTE-s hallgatók a múlt nyári egyetemi olimpián is jól szerepeltek: a tíz ELTE-s résztvevőből hét hallgató pontszerző helyen végzett a kazanyi Universiadén, az ELTE-s lányokkal felálló szinkronúszó csapat bronzérmes lett. Egy évvel korábban Szilágyi Áron, az ELTE TáTK hallgatója szerezte a magyar csapat első aranyérmét a londoni olimpián kardvívásban.

Forrás: ELTE Online

2014.01.10.