Felsőoktatási csúcstalálkozó Brüsszelben

2019.10.02.
Felsőoktatási csúcstalálkozó Brüsszelben
Szeptember 26–27-én rendezték meg Brüsszelben a második európai felsőoktatási csúcstalálkozót. Az Európai Egyetemek Kezdeményezésről rendezett külön ülésszakon a CHARM-EU konzorciumot Hamar Imre nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettes képviselte.

A rendezvényen az Európai Unió tisztségviselői mellett számos európai felsőoktatási intézmény képviseltette magát vezetői szinten. A programban kiemelt szerepet kapott az Európai Egyetemek Kezdeményezés, melynek keretében idén 17 egyetemi szövetség kezdheti meg munkáját új típusú, mobilitásalapú felsőoktatási modellintézmények kialakításában. Az ELTE a Barcelonai Egyetem, a Trinity College Dublin, az Utrechti Egyetem, valamint a Montpellier-i Egyetem partnereként vett részt a CHARM-EU (Challenge-driven, Accessible, Research-based, Mobile European University) megalapításában.

A CHARM-EU összefogást Hamar Imre, az ELTE nemzetközi ügyekért felelős rektorhelyettese képviselte a csúcstalálkozó European Universities: a game changer for Higher Education in Europe ülésszakán. A beszélgetést Vanessa Debiais-Sainton, az Európai Bizottság Oktatásügyi, Ifjúságpolitikai, Sportügyi és Kulturális Főigazgatóság Felsőoktatási Egységének vezetője moderálta, további résztvevői pedig Pedro Duque Duque spanyol tudományos, fejlesztési és felsőoktatási miniszter, Ann De Schepper, az Antwerpeni Egyetem rektorhelyettese, valamint Sigbritt Karlsson, a svéd KTH Royal Institute of Technology igazgatója voltak.


Korábban:

Összefogás az európai felsőoktatás jövőjéért
Nyert az ELTE-s részvételű CHARM-EU az unió pályázatán