Inspiráció és közösség

2023.05.21.
Inspiráció és közösség
Az elmúlt hónapban Budapesten és Szombathelyen is bemutatkozott a Hungarian Startup University Program, az egyetem HSUP csapata két rendezvényt is kínált a startupok világa iránt érdeklődő hallgatóknak. Ismertették ötleteiket az idei nyertesek, és izgalmas workshopok is várták a résztvevőket.

A Bölcsészettudományi Karon rendezett esemény Ősze Vivien előadásával startolt. Az Express Innovation Agency munkatársa elmondta, hogy a 2020-ban indult programhoz eddig több mint tízezer hazai egyetemista, valamint 200 határon túli hallgató csatlakozott. Kiemelte, hogy az ELTE a kezdetek óta a program aktív és tevékeny résztvevője.

A szombathelyi HSUP Startup Napon Cindel Anikó, az ELTE Egyetemi Stratégiai Iroda szakterületi koordinátora ismertette a programot. A HSUP partneri köre folyamatosan bővül, a vállalati-szakmai partnerekhez tehetségprogramok, inkubátorok, akadémiai szereplők és befektetők is csatlakoznak. A széles spektrum biztosítja, hogy a résztvevő hallgatók gyakorlati, valós példákkal találkozzanaknak, és minden lehetőségük meglegyen ahhoz, hogy az ötletmagokból valódi sikersztorik szülessenek.

Mindkét rendezvényen egy-egy ELTE-s ötletgazda mutatta be projektjét: Budapesten Zsirai Viktória (PPK) a Tudatosan Jó, Szombathelyen Király Áron (Savaria Egyetemi Központ, TáTK) az EgyeTeam csapat hátteréről, mindennapi kihívásairól számolt be. A hallgatók kiemelték a HSUP-ban elérhető startup tananyagok színvonalát, a rendelkezésre álló mentori segítséget is, valamint örömmel válaszoltak a felmerülő kérdésekre is. Az ELTE-s ötletekre a sajtó is felfigyelt, a HSUP-perekkel több rádió készített összeállítást az elmúlt időszakban.

A rendezvények második részében Pap Henrik és csapata tartott gondolatébresztő, interaktív workshopot a startupokkal kapcsolatos tévhitekről és arról, hogy a humán- és társadalomtudományokban megszerzett tudás hogyan fordítható át sikeres ötletté, vállalkozássá. A budapesti előadásra az innovációs szakértő meglepetésvendéget is hozott: Boda Daniella, a Pine mentális jólétet támogató applikáció alapítója személyes tapasztalatait osztotta meg a résztvevőkkel.

A szombathelyi eseményen jelen volt Balogh Károly és Horváth Eszter (Vas Megyei Kereskedelmi és Iparkamara), valamint Márkus Attila, a TáTK Savaria Gazdálkodástudományi Tanszéken futó Üzleti ismeretek a gyakorlatban kurzus egyik mentora, a Diákhitel Központ munkatársa is, akik aktív részvételükkel és hozzászólásaikkal erősítették a szakmai tartalmat. A vállalkozásfejlesztési kurzust Varga Imre egyetemi docens vezeti.

A résztvevő hallgatók visszajelzései szerint igazi inspirációval gazdagodtak támogató és segítőkész légkörben. Kiemelték, hogy a hasonló workshopok tapasztalatai hozzájárulhatnak egyéni fejlődésükhöz és további ötleteik megvalósításához is.  

Az ELTE HSUP idei évadának záróeseményén,  június 5-én az Aula Magnában a pitch (startup prezentáció) kerül középpontba.

Borítókép: Pap Henrik előadása a BTK-n
Fotó: Rusznák Gábor (BTK), Kleinhappel Miklós (SEK)

HSUP Startup nap a BTK-n és a SEK-en (2023. 04. 12., 05. 10.)

HSUP Startup nap a BTK-n és a SEK-en (2023. 04. 12., 05. 10.)

0

/

0

0

/

0