Jászapáti Petra az ELTE Sport arca

2022.09.05.
Jászapáti Petra az ELTE Sport arca
Az ELTE olimpiai bronzérmes rövidpályás gyorskorcsolyázójának Borhy László rektor és Scheuer Gyula kancellár az Állam- és Jogtudományi Kar Tanácstermében adta át címet. Az eseményen köszöntötték a łódźi Európai Egyetemi Játékok érmes kick-box versenyzőit is.   

Jászapáti Petra, az ELTE BTK germanisztika szakos hallgatója a vegyes váltó tagjaként szerzett olimpiai bronzérmet a 24. Téli Olimpiai Játékokon. A versenyen három egyéni számban is indult: 500 méteren az előkelő 7. helyezést érte el, az 1000 méteres verseny B döntőjében negyedikként haladt át a célvonalon, az 1500 méteres versenyt az elődöntőben fejezte be. Összesítésben a nyolcadik helyen végzett, a versenyen nagyszerű egyéni és országos csúcsot futott.

Borhy László rektor köszöntőjében hangsúlyozta, hogy az egyetem vezetése az amatőr és a versenysport területén is támogatja hallgatóit és munkatársait. „Az ELTE Sport arca és az egyetemi játékok érmesei

példaképül szolgálnak társaik számára, és hasonló teljesítményekre ösztönzik őket"

– tette hozzá. Scheuer Gyula kancellár gratulált az elért eredményekhez, valamint hozzátette: kiemelten fontos, hogy az egyetemi hallgatók a sport és a tanulás területén is jó eredményeket tudjanak elérni. 

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy az egyetem Sport arca lehetek. Érzem, hogy megbecsülnek, és szeretnék megfelelni ennek az elismerésnek" – mondta Jászapáti Petra. Hozzátette, hogy végzős hallgatóként a jövője is foglalkoztatja, a fordítás vagy a kommunikáció területén szeretné hasznosítani német és angol nyelvtudását, és további nyelveket is szeretne elsajátítani. 

Az ünnepségen díjazták a lengyelországi Łódźban júliusban rendezett 6. Európai Egyetemi Játékokon érmeket szerző ELTE Kick-box Team tagjait is, az eseményen abszolút első helyet elérő Bálint Martin, Bolfán Ákos, Grünczeisz Patrik, Szabó Dorina, Szmolek Emánuel László, Nagy Zalán összetételű csapatot. 

A kontinens legnagyobb, kétévente sorra kerülő egyetemi sportrendezvényén 38 ország 442 egyetemének hallgatói mérték össze tudásukat. A két hétig tartó Európai Egyetemi Játékokon a versenyzők nem a nemzeti válogatottak tagjaiként vesznek részt, hanem azt a felsőoktatási intézményt képviselik, ahol tanulnak. Magyarországot 17 egyetem képviselte, az ELTE hat éremmel (két arany, két ezüst, két bronz) a magyarok közül a második, az összes résztvevőt tekintve pedig a 19. helyen végzett. 

A kitüntetett sportolók és edzőik limitált egyetemi logózott sportruházatot kaptak ajándékba. Az egyetem által választott ruházat a tengerekben és óceánokban felhalmozódott PET palackokból készült, kapcsolódik az egyetem és az unió fenntarthatósági céljaihoz is. 

A rendezvényen részt vett Hamar Imre, a BEAC elnöke, az ELTE nemzetközi ügyek rektorhelyettese; Lenkai Nóra, az ELTE Savaria Egyetemi Campus rektori biztosa; Szalay Krisztián, az ELTE sportügyekért felelős rektori biztosa; Bartus Dávid, az ELTE Bölcsészettudományi Kar dékánja;  Varga Réka, az ELTE Hallgatói Önkormányzat elnöke és Simon Gábor, a BEAC elnöke is. Az eseményen megjelent Király István, a WAKO alelnöke, a Wako Europe elnöke, a Magyar Kick-Box Szövetség alelnöke és Galambos Péter, a Magyar Kick-box Szövetség elnöke is. 

Az intézmény 2016 óta adományozza az ELTE Sport arca elismerést azoknak a hallgatóknak, akik elkötelezetten végzett egyetemi tanulmányaik vagy egyetemi munkájuk mellett hosszú ideje kiemelkedő teljesítményt nyújtanak a versenysportban. A kitüntetést 2021-ben Leimeter Dóra (Pedagógiai és Pszichológai Kar), 2020-ban Siklósi Gergely (Pedagógiai és Pszichológiai Kar), 2018-ban Burján Csaba (Természettudományi Kar), 2016-ban Kapás Boglárka (Pedagógiai és Pszichológiai Kar) vehette át.. 

Az ELTE Sport Arca 2022/23

Az ELTE Sport Arca 2022/23

0

/

0

0

/

0