Kollaborációs projekteket vár a CELSA

2018.09.24.
Kollaborációs projekteket vár a CELSA
Ismét meghirdette pályázatát a CELSA Research Fund: ezúttal is olyan projekteket várnak, melyekben a CELSA partnerintézményeinek kutatói működnek együtt. A pályázatok leadási határideje: 2018. október 26.

A Leuveni Katolikus Egyetem kezdeményezésére 2016 májusában alakult Prágában a Central Europe Leuven Strategic Alliance (CELSA) hálózat, amely a partneregyetemek közös kutatásokban való együttműködését támogatja. A CELSA Research Fund évente meghirdetett pályázatának egyik feltétele, hogy a projektekben minimum két kutatónak kell részt vennie, akik a szervezet különböző partnerintézményeiből érkeznek, de egyikük mindenféleképpen a Leuveni Egyetem munkatársa.

A program távolabbi célja, hogy a támogatott projektek később más páneurópai kutatási és innovációs alapok – mint például a Horizon 2020 – pályázatain is sikerrel szerepeljenek. 

A tavalyi évben két ELTE-s kollaboráció, Jordán Tibor és Miklósi Ádám projektjei részesültek támogatásban, idén Sonkoly Gábor és Réthelyi Orsolya projektjei kerültek be a finanszírozott pályázatok körébe.

A pályázatokat 2018. október 26-ig várják.

Pályázati felhívás