Lőrincz Péter nyerte a Győrffy Barna-díjat

2021.10.13.
Lőrincz Péter nyerte a Győrffy Barna-díjat
Idén a TTK Anatómiai, Sejt- és Fejlődésbiológiai Tanszék adjunktusa vehette át a Magyar Genetikusok Egyesületének (MAGE) elismerését a XX. Genetikai Műhelyek Magyarországon minikonferencián.

A magyar genetikai kutatás meghatározó személyiségéről elnevezett Győrffy Barna-díj célja kiváló szakmai tevékenységet folytató fiatal genetikusok, molekuláris biológusok elismerése. Az évente kiírt pályázaton odaítélt díjjal a kiemelkedő tudományos teljesítményt nyújtó, a szakmai közéletben aktív, a kutatómunka iránt elkötelezett fiatalokat kívánják példaképül állítani. A díjra 40 év alatti genetikai, molekuláris biológiai szakterületen dolgozó MAGE-tagok pályázhatnak.

Az elismerést idén a Szegeden megrendezett XX. Genetikai Műhelyek Magyarországon konferencián adták át, ahol Lőrincz Péter előadást is tartott.

Az ELTE TTK Anatómiai, Sejt- és Fejlődésbiológiai Tanszék adjunktusa a gerinctelenek fő endoszimbionta/reproduktív parazita baktériumának szaporodásához szükséges gazda-faktorok azonosításán dolgozik. 2018-ban elnyerte az MTA Prémium posztdoktori kutatói programjának hároméves támogatását, 2021-ben másodszor is Bolyai-ösztöndíjat kapott.

Forrás: ELTE TTK