Megjelent a CELSA negyedik felhívása

2019.11.06.
Megjelent a CELSA negyedik felhívása
Az egyetemi kollaborációs projekteket támogató pályázatra november 28-ig lehet jelentkezni.

A CELSA költségvetéséből 10–12 kutatói kollaborációs projekt támogatására nyílik lehetőség. A szervezet elektronikus formában is segítséget nyújt az érintett kutatóknak az együttműködő partnerek felkutatására, arra kéri a kutatókat, hogy akik partnereket keresnek a tervezett projekthez, a contact@celsalliance.eu címre küldött elektronikus levélben érdeklődjenek az érintett témakör, szakterület megjelölésével. A pályázati felhívás részletei ezen az oldalon olvashatók angol nyelven.

A Leuveni Egyetem kezdeményezésére 2016 májusában alakult Prágában a Central Europe Leuven Strategic Alliance (CELSA) hálózat, amely a partneregyetemek közös kutatásokban való együttműködését támogatja. A CELSA Research Fund évente meghirdetett pályázatának egyik feltétele, hogy a projektekben minimum két kutatónak kell részt vennie, akik a szervezet különböző partnerintézményeiből érkeznek, de egyikük mindenféleképpen a Leuveni Egyetem munkatársa. A program távolabbi célja, hogy a támogatott projektek később más páneurópai kutatási és innovációs alapok – mint például a Horizon 2020 – pályázatain is sikerrel szerepeljenek.

2017-ben két ELTE-s kollaboráció, Jordán Tibor és Miklósi Ádám projektjei részesültek támogatásban, 2018-ban pedig Sonkoly Gábor és Réthelyi Orsolya projektjei kerültek be a finanszírozott pályázatok körébe. Az összes, CELSA által támogatott projekt listája itt érhető el.