Megnyílt a CELSA újabb pályázata

2020.10.12.
Megnyílt a CELSA újabb pályázata
Az egyetemi kollaborációs projekteket támogató felhívásra november 26-ig lehet jelentkezni.

Ötödik alkalommal írt ki pályázatot 2020-ban a CELSA Research Found, a szervezet költségvetéséből 10–12 kutatói kollaborációs projekt támogatására nyílik újabb lehetőség. A CELSA elektronikus formában is segítséget nyújt az érintett kutatóknak az együttműködő partnerek felkutatására, ezért kéri azokat, akik partnert keresnek a tervezett projekthez, a contact@celsalliance.eu címre küldött elektronikus levélben érdeklődjenek az érintett témakör, szakterület megjelölésével.

A Leuveni Egyetem kezdeményezésére 2016 májusában alakult Prágában a Central Europe Leuven Strategic Alliance (CELSA) hálózat, amely a partneregyetemek közös kutatásokban való együttműködését támogatja. A CELSA Research Fund évente meghirdetett pályázatának egyik feltétele, hogy a projektekben minimum két kutatónak kell részt vennie, akik a szervezet különböző partnerintézményeiből érkeznek, de egyikük mindenféleképpen a Leuveni Egyetem munkatársa. A program távolabbi célja, hogy a támogatott projektek később más páneurópai kutatási és innovációs alapok – mint például a Horizon 2020 – pályázatain is sikerrel szerepeljenek.

2017-ben két ELTE-s kollaboráció, Jordán Tibor és Miklósi Ádám projektjei részesültek támogatásban, 2018-ban Sonkoly Gábor és Réthelyi Orsolya projektjei kerültek be a finanszírozott pályázatok körébe. 2019-ben Szécsényi Krisztina (BTK) és Krajcsi Attila (PPK), 2020-ban pedig Novák Zoltán (TTK) kapott támogatást.

Az összes, CELSA által támogatott projekt listája itt érhető el.

Felhívás
Részletes információ