More than a farewell - nemzetközi Alumni találkozó

2018.07.02.
More than a farewell - nemzetközi Alumni találkozó
A Nemzetközi Stratégiai Iroda az Alumni Központtal együttműködve rendezte meg az ELTE teljes nemzetközi közösségét megszólító idei eseményét. A More than a farewell… címet viselő rendezvény szervezői 2018. június 18-án, hétfőn várták az érdeklődőket az ÁJK főépületében. 

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem nemzetközi közössége magában foglalja azokat a külföldi (vagy kettős) állampolgárokat, akik intézményünkben tanulnak, tanultak vagy dolgoznak, illetve dolgoztak (akár tudományos, akár adminisztratív területen). Az egyetem ma már közel 70 teljes képzést hirdet önköltséges és ösztöndíjas nemzetközi hallgatóknak, és a teljes képzések mellett további önköltséges és ösztöndíjas részképzésen, illetve nyári egyetemi programokon fogad nemzetközi hallgatókat. 2016-ban vált az egyetem egyik kiemelt céljává a szoros és gyümölcsöző kapcsolat fenntartása alumni közösségével, melyet a nemzetközi hallgatók tekintetében a Nemzetközi Stratégiai Iroda lát el. Az ELTE vezetősége nagy hangsúlyt fektet a mobilitási lehetőségek biztosítására mind kiutazáshoz, mind a beérkezők számára. Így elmondható, hogy a meghívott előadók, nemzetközi konferenciák mellett például az oktatóink között is számos nemzetközi kutatót köszönthetünk. 

A Nemzetközi Alumni Tagozat a jelenlegi és végzős nemzetközi hallgatókkal és dolgozókkal  együtt kötetlen tanévzáró eseményen vettek részt 2018. június 18-án. A rendezvényen több mint félszázan voltak jelen a nemzetközi közösségből, három kontinenst és több mint huszonöt országot képviselve. Az eseményt Pataky Csilla, az ELTE Alumni Központ vezetőjének és Takó Ferenc, a Nemzetközi Stratégiai Iroda irodavezetőjének köszöntői nyitották meg. Ezt követően Strausz László, a Filmtudományi Tanszék adjunktusa kalauzolta el a résztvevőket a kortárs magyar filmvilág témái és jellegzetességei közzé. Külön kiemelte azokat az alkotókat, akik az ELTE alumnijának is tagjai és nemzetközi sikereket értek már el. A témaválasztás nem volt véletlen, hiszen a kortárs magyar film olyan kikapcsolódási szegmens, mely bár kéznyújtásnyira van ma már mindenki számára akár Magyarországon, akár a határokon kívül az internet segítségével, az ELTE nemzetközi közössége számára mégis inkább ismeretlen lehet.

A szórakoztató, interaktív előadás után a Nemzetközi Stratégiai Iroda vezetője megköszönte az önkéntes nemzetközi hallgatói nagyköveteknek egész éves együttműködésüket. Az oklevelek és ajándékcsomagok átadása előtt és után a résztvevők játékos kérdésekre válaszolva oszthatták meg élményeiket és véleményüket egyetemünkről, és örökíthették meg az évzáró eseményt egyéni vagy csoportos fényképek készítésével. A rendezvény utolsó részében kötetlen beszélgetés során a két szervező egység képviselői is válaszoltak a felmerülő kérdésekre, továbbá az ELTE Alumni Központ biztosította keretből finanszírozott büfé várta a jelenlévőket. A sikeres esemény után a szervezők jövőbeli rendezvények, illetve már a nyár folyamán további együttműködések megvalósításán dolgoznak.

A szervezők ezúton is külön köszönik a kari nemzetközi irodák munkatársainak és az ESN ELTE tagjainak együttműködő segítségét, mely a rendezvény sikerének záloga volt.

ELTE Alumni
Facebook

 

Nemzetközi alumni találkozó

Nemzetközi alumni találkozó

0

/

0

0

/

0