Munkafüggőség, rágódás és a kutatás „hülyeségei”

Munkafüggőség, rágódás és a kutatás „hülyeségei”
05/10

2022. május 10. 17:00

ELTE PPK (1075 Budapest, Kazinczy u. 23–27., fszt. 4.)

05/10

2022. május 10. 17:00 -

ELTE PPK (1075 Budapest, Kazinczy u. 23–27., fszt. 4.)


A most induló "Az ígérettől az eredményig" sorozatban az ELTE korábbi Ígéretes Kutatói beszélnek pályájukról, sikereikről, a tudományról. Az első alkalommal a pszichológia kerül középpontba.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományos Tanácsa 2015 őszén írt ki először pályázatot „Az ELTE Ígéretes Kutatója” elismerés és a vele járó pénzjutalom elnyerésére negyven évesnél fiatalabb kutatók számára. Azóta már hét alkalommal támogatta fiatal kutatóinak legjavát az Egyetem, összesen 58 főt. A most induló "Az ígérettől az eredményig" sorozat közülük néhányat állít újra a figyelem középpontjába, mindig más-más tudományterületre koncentrálva.

A május 10-i rendezvény pszichológus vendégei:

  • Aczél Balázs habilitált egyetemi docens, az ELTE Pedagógiai és Pszichológiai Kar (PPK)  tudományos és nemzetközi dékánhelyettese
  • Kökönyei Gyöngyi habilitált egyetemi docens, a PPK Személyiség, Egészség és Érzelemszabályozás Kutatócsoport vezetője
  • Kun Bernadette habilitált egyetemi docens, a PPK Klinikai Pszichológia és Addiktológia Tanszék tanszékvezetője

Moderátor: Oláh Attila professor emeritus, a PPK korábbi dékánja

Az élő beszélgetést a résztvevőkkel előre felvett videóelőadások színesítik, amelyek olyan témákba vezetnek be, mint a munkafüggőség, a rágódás és a kutatás „hülyeségei”.

Az események – amellett, hogy bemutatják az ELTE ígéretes kutatója díj és az Egyetemünkön 2016 óta évente többszáz ifjú tehetséget támogató Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) által nyújtott segítséget a sikeres kutatói életpályához – a tudományos eredmények népszerűsítését is szolgálják, ezért az Egyetem hallgatói és kutatói közössége mellett a tudománykedvelő nagyközönségnek is ajánljuk őket. A sorozat támogatója az ÚNKP.

Regisztráció

Plakát

Facebook-esemény