Nyilvánosak a Szint+ új támogatási kérelmei

2019.11.15.
Nyilvánosak a Szint+ új támogatási kérelmei
A kémiai, biológiai és anyagtudományi kiválósági program kiírására november 28-án éjfélig lehet benyújtani a kérelmeket.

A Szintézis Plusz Kiválósági Program 2019. június 1-én indult az ELTE-n. Fő célja, hogy összekapcsolja és hálózatba szervezze a különböző szintetikus és társult szakterületeket, meghonosítsa a versengő együttműködés és innováció gyakorlatát, erősítse a szakterületi szinergiát és anyagi támogatásokkal segítse elő a már sikeres kutatók és műhelyek együttműködését. A programban azok a kutatók vehetnek részt, akik a kémiai, biológia és anyagtudományok terén szintetikus kutatást végeznek (új anyagok előállítása és jellemzése), akik jelenleg az ELTE alkalmazottai vagy a kutatás idejére azokká válnak és vállalják, hogy eredményeikről rendszeresen beszámolókat készítenek. A megítélt támogatást kizárólag a saját közös kutatás finanszírozására lehet fordítani.

A kérelmeket legkésőbb 2019. november 28. csütörtökön éjfélig kell beküldeni erre az e-mail címre, a levél tárgyában (subject) a program nevének feltüntetésével.  

További információ a Szint+ program honlapján olvasható.

A Tématerületi Kiválósági Program idei pályázatán 26 egyetem és állami kutatóintézet 55 tématerületének mintegy 14 600 millió forint értékben ítéltek oda támogatást. Az Eötvös Loránd Tudományegyetem összesen 1 700 000 000 forintot kap, a Szint+ mellett még két terület kutatására. Erről szóló hírünk itt olvasható.