Sóstressz, izomrelaxánsok és kiszáradástűrő növények

Sóstressz, izomrelaxánsok és kiszáradástűrő növények
10/18

2022. október 18. 17:00

ELTE TTK Kari Tanácsterem (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, 7.18)

10/18

2022. október 18. 17:00 -

ELTE TTK Kari Tanácsterem (1117 Budapest, Pázmány Péter sétány 1/A, 7.18)


Az idén indult "Az ígérettől az eredményig" sorozatban az ELTE korábbi Ígéretes Kutatói beszélnek pályájukról, sikereikről, a tudományról. Ezalkalommal a biológia kerül középpontba.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományos Tanácsa 2015 őszén írt ki először pályázatot „Az ELTE Ígéretes Kutatója” elismerés és a vele járó pénzjutalom elnyerésére negyven évesnél fiatalabb kutatók számára. Azóta már hét alkalommal támogatta fiatal kutatóinak legjavát az Egyetem, összesen 58 főt. A 2022-ben indult "Az ígérettől az eredményig" sorozat közülük néhányat állít újra a figyelem középpontjába, mindig más-más tudományterületre koncentrálva.

Az október 18-i rendezvény biológus vendégei:

  • Gyimesi Máté, a TTK Biokémiai Tanszék tudományos főmunkatársa
  • Solti Ádám, a TTK Növényélettani és Molekuláris Növénybiológiai Tanszék habilitált egyetemi docense
  • Solymosi Katalin, a TTK Növényszervezettani Tanszék egyetemi adjunktusa

Moderátor: Miklósi Ádám akadémikus, a TTK Biológiai Intézet igazgatója

Az élő beszélgetést a résztvevőkkel előre felvett videóelőadások színesítik, amelyek olyan témákba vezetnek be, mint a stroke utáni izomgörcsök elleni gyógyszerjelölt fejlesztése, valamint a só hatása a növényekre vagy az „Orfeusz-virág” csodálatos regenerációs képessége.

„Az ígérettől az eredményig” sorozat – amellett, hogy bemutatja az ELTE ígéretes kutatója díj és az Egyetemünkön 2016 óta évente többszáz ifjú tehetséget támogató Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) által nyújtott segítséget a sikeres kutatói életpályához – a tudományos eredmények népszerűsítését is szolgálja, ezért az Egyetem hallgatói és kutatói közössége mellett a tudománykedvelő nagyközönségnek is ajánljuk őket. A sorozat támogatója az ÚNKP.

Plakát