Sportsikerek egyetlen hétvégén

2021.03.23.
Sportsikerek egyetlen hétvégén
Siklósi Gergely, az ELTE Sport arca ezüstérmes lett a kazanyi párbajtőr világkupán, a BEAC atlétái – köztük Csere Gáspár, az ELTE futó nagykövete – országos bajnoki címmel tértek haza a Mezeifutó OB-ról. 

Siklósi Gergely párbajtőröző második helyen végzett a hétvégén az oroszországi világkupa-versenyen. "Siklósi Geri egyéves szünet után ismét nagyot alkotott! – nyilatkozta a Magyar Vívó Szövetség az ELTE Sport arcának teljesítményéről. – Egyéni világbajnokunk a maga 23 évével szakágában még mindig szemtelenül fiatal, ám ismét bebizonyította, hogy máris klasszist képvisel. Ráadásul olyan elegánsan és látszólag megerőltetés nélkül jutott el a négyes döntőig a hatalmas mezőnyű kazanyi férfi párbajtőr világkupán, hogy azért kizárólag a kalapot emelhetjük."

Ugyancsak a hétvégén zajlott az Országos Mezeifutó Bajnokság, amelynek 8 km-es távján aranyérmet szereztek a BEAC atlétái. A Csere Gáspár, Farkas Dárius és Dani Áron alkotta trió Szabó Imre edző támogatásával állhatott fel a dobogó legfelső fokára. Csere Gáspár, a BEAC olimpikon sportolója, az ELTE futó nagykövete egyéniben az előkelő 5. helyezést érte el.

Mindeközben a BEAC kosárlabda szakosztály női NB1-es csapata küzdelmes mérkőzésen győzte le a PINKK-Pécsi 424 csapatát a PlayOut első mérkőzésén. A győztes mérkőzést követően Balogh Judit vezetőedző így nyilatkozott: "Nem sűrűn fordul elő velünk, hogy mi vagyunk egy mérkőzés esélyesei, nem is tudtuk jól kezelni ezt a helyzetet. Megzavart bennünket az is, hogy a PINKK két légiósa nélkül jött, tisztában voltam vele, hogy általában ez az érintett csapat malmára hajtja a vizet, ez most is így történt. A PINKK magyarjai nagyon jól játszottak, de a mi magyarjaink is remekül teljesítettek. Azzal tudtunk nyerni, hogy a PINKK elfáradt a végére, mi pedig több játékost tudtunk forgatni." A mérkőzésről az alábbiakban olvashat részletesen.

Forrás: BEAC