Siklósi Gergely az ELTE Sport arca

2020.09.23.
Siklósi Gergely az ELTE Sport arca
Az ELTE PPK világbajnok párbajtőrvivó hallgatójának Borhy László rektor az 5vös5km futóverseny rajtja előtt adta át a címet. 

Siklósi Gergely 2019 nyarán a Budapesten rendezett olimpiai kvalifikációs világbajnokságon egyéniben szerzett világbajnoki címet, és még ugyanebben az évben a Magyar Vívószövetségtől megkapta az Év Magyar Vívója elismerést is. A Honvéd versenyzője eredetileg az ELTE tanévnyitó ünnepélyén vette volna át az elismerést, ám a sportoló azt az időszakot pozitív koronavírus-tesztje miatt karanténban töltötte. Borhy László rektor köszöntőjében hangsúlyozta, hogy a rendszeres sportolás erősíti a kitartást, fejleszti a tanulási készségeket, segíti az elmélyült tudományos munkát, ezért bízik benne, hogy az új sportnagykövet minél több hallgató számára nyújt majd inspirációt a rendszeres sporttevékenységhez.

Az 5vös5km futóversenyt 39. alkalommal rendezte meg az ELTE TTK Hallgatói Alapítvány. Az idei őszi versenyt a koronavírus-járványra tekintettel különleges intézkedések kísérték, a versenyzők és a szurkolók maszkban, a távolságtartási szabályok betartásával gyülekeztek az egyetem lágymányosi campusán. A szervezők minden versenyző testhőmérsékletét megmérték, a rajtnál pedig nem tömegben, hanem egyenként vágtak neki az 5 kilométeres távnak.

A futók közt volt az ELTE és más egyetemek hallgatói, oktatói és kutatói mellett többek között Székely Mózes, a BEAC alelnöke, Horváth Ákos, a TTK Fizikai Intézet egyetemi docense, a verseny egyik alapítója, és Borhy László rektor is, aki a befutó után a Legsportosabb Rektor emlékérmet vehette át Horváth Ákostól. Az 5vös5km jövő májusban a jubileumi 40. versennyel folytatódik.

Az ELTE Sport arca 2016-ban Kapás Boglárka olimpiai bronzérmes világbajnok úszó, 2018-ban Burján Csaba olimpiai és Európa-bajnok gyorskorcsolyázó volt. Mindketten az Eötvös Loránd Tudományegyetemen végezték tanulmányaikat.

5vös5km 2020. szeptember

5vös5km 2020. szeptember

0

/

0

0

/

0