Új Canvas-szekciók a vizsgaszervezés gördülékenységéért

2021.03.29.
Új Canvas-szekciók a vizsgaszervezés gördülékenységéért
A Canvasban egy-egy kvíz lehet az alapja egy-egy vizsgának, amihez fontos, hogy csak azok a hallgatók férjenek hozzá, csak azok a hallgatók legyenek jogosultak kitölteni, akik valóban jelentkeztek a Neptunban az adott vizsgaidőpontra. Ehhez kínál most segítséget a Canvasban az új funkció.

Az egy vizsgaidőpontra Neptunban feljelentkező hallgatókból a kurzussal szinkronban lévő Canvas-kurzusfelület a canvas.elte.hu-n generál egy szekciót. Ez a szekció használható a kvíz esetén a Hozzárendelés opcióval, ahol így oktatóként nem egyenként kell hozzáadnunk a Neptun szerint vizsgázni jogosult hallgatókat egy, csak a vizsgajelentkezés lezárultával hozzáférhető végleges lista alapján. Ez a lista, ez a vizsgaszekció a vizsgát megelőző éjjel jön létre a 2020/21/2 féléves vagy újabb kurzusok vizsgáihoz, ha van jelentkező hallgató a vizsgaidőpontra. 

A vizsgaszekciók neve a Neptun-kurzus nyelvének függvényében "Vizsga [dátum]" vagy "Exam [dátum]". Ezt kell keresni  a kvíz Hozzárendelés opciónál. A lehetőség a Neptun-kurzusok összevonásával képzett Canvas-kurzusfelületeken is működik.

Arról, hogy kiknek érdemes Canvas-kérdésbankokat kialakítani, ebben a cikkben olvashat. Hogy hogyan érdemes módszertanilag kérdésbankokat képezni egy vizsgához, ebben a cikkünkben tudhat meg többet.