Várja a jelentkezőket a Hungarian Startup University Program

2022.08.11.
Várja a jelentkezőket a Hungarian Startup University Program
Az idei tanévben is elindul a Hungarian Startup University Program (HSUP), Magyarország első felsőoktatási szintű startup kurzusa. A programra ELTE-s hallgatók is jelentkezhetnek a Neptunban, a tantárgyfelvétel időszakában.  

A Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal által életre hívott HSUP célja a hazai egyetemisták megismertetése az innováció világával, a modern vállalkozói ismeretekkel és különösen a startupok működésével. A program egy két féléves e-learning tárgy, amelynek első félévében az innovatív gondolkodásmód és a startup világ megismerése kerül a fókuszba, míg a második félévben egy vállalkozás felépítésével kapcsolatos gyakorlati tudást lehet elsajátítani egy új, közös oktatási platformon keresztül. A HSUP összesen 12 modulból áll.

Az ELTE-n a 2021/2022-es tanévben is népszerű volt a program, mintegy 120 hallgató csatlakozott a képzéshez, két ELTE-s hallgató ötletét a szakmai zsűri is kiemelte.  A képzés egyetemi tárgyként indul, azaz annak elvégzéséért kredit kapható. Az első félévet sikeresen teljesítők a második félévtől csapatban dolgoznak egy üzleti ötleten, valamint ösztöndíjban is részesülhetnek. Az érdeklődő ELTE-s hallgatók kérdéseit a hsup@elte.hu e-mail címen várják. A tárgyfelvétel kari rendje a Q-tér oldalán itt elérhető

Részletek a kurzusról

Figyelem! Azon hallgatók, akik egy korábbi félévben már felvették a HSUP kurzust, viszont érdemjegyet nem szereztek – így elhagyott tanegységnek számított a tárgy –, vagy pedig elégtelen érdemjegyet szereztek, csak abban az esetben vehetik fel újra a kurzust, amennyiben leadnak egy kérvényt, amelyben részletesen indokolják azt a vis maior helyzetet, ami miatt nem tudták a korábbi félévben sikeresen teljesíteni a programot.
A kérvényt a hsup@elte.hu címre kell elküldeni, amely egyéni elbírálás alapján kerül jóváhagyásra.
Amennyiben a kérvény elutasításra kerül, abban az esetben a Tanulmányi Osztállyal együttműködve történik meg a kurzusleadás.