Karrierközpont

Karrierközpont

Karrierközpont
A Karrierközpont célja, hogy olyan szolgáltatásokat nyújtson az egyetemi polgároknak, amelyek elősegítik, hogy az ELTE-n töltött évek – a tanulmányok vagy munka mellett – a tudatos karrierépítés, a sport, az egészségmegőrzés, valamint a közösségépítés jegyében telhessenek.

Segítünk felkészülni, hogy Te légy a kiválasztott következő állásjelentkezésednél.

  • karriermenedzsment kurzusok kreditért
  • online CV-ellenőrzés

Tanulj olyat is, ami nincs benne a mintatantervben!

  • elsősegély-, KRESZ-, autóvezetés-tanfolyam
  • érettségi előkészítők (éves és féléves tanfolyamok)
  • ÉletútON előadás-sorozat
  • pénzügyi tudatosság előadás-sorozat

Biztos, hogy jó az irány?

  • karriertanácsadás
  • pályaorientációs program

Keresed az álommelót? Nálunk körülnéztél már?

Sportiroda

Az ELTE Sportiroda célja, hogy az ELTE-polgárok szabadidő-, illetve versenysport-tevékenységét, valamint egészségük megőrzésére irányuló erőfeszítéseit támogassa az egyetemi sport szereplőinek összefogása, az ELTE sportprogramjainak koordinálása.

Honlap
Facebook
Instagram
TikTok


A karrier-tanácsadás jellemzően kétszemélyes helyzet, egy hallgató és egy karriertanácsadó beszélgetése, mely a hallgató kezdeményezésére jön létre. Apropója legtöbbször olyan élethelyzet, amelyben a hallgató úgy érzi, elakadt a karrierépítése során, és szüksége van külső nézőpontra, megerősítésre, vagy meglévő terveivel kapcsolatban szeretné egy szakember reflexióját kérni. 

A tanácsadási folyamat az esetek egy részében olyan témát érint, amelyet egyetlen alkalom során is gondosan körbe lehet járni, ugyanakkor lehetőség van több alkalomból álló konzultációra is. A több alkalmas konzultáció esetében az egyes alkalmak heti rendszerességgel zajlanak. Egy tanácsadási alkalom hossza változó, általában 45-50 perc. Az ülésre előre egyeztetett időpontban kerül sor. 
Az érdeklődők e-mailben jelentkeznek be a tanácsadóhoz: a levélben elegendő annyit megírni, hogy szeretnék igénybe venni ezt a szolgáltatást. Ezzel elkezdődik egy személyes levélváltás a tanácsadóval, melyben a lehetséges időpontok mellett az érdeklődőt foglalkoztató témát is megvitatják. Ez segíti a tanácsadót is az aktuális helyzet pontosabb megértésében, így a személyes találkozás alkalmával már célzottan a konkrét dilemmával tudnak közösen foglalkozni. A tanácsadó mint kívülálló személy olyan nézőpontból is rávilágíthat részletekre a hallgató aktuális helyzetével kapcsolatban, amelyekre ő érintettsége miatt kevésbé lát rá. A hozott téma szisztematikus körüljárásával nő a hallgató rálátási képessége és karriertervezési tudatossága is. A tanácsadási helyzet segít felismerni a hallgatóban, hogy az Egyetemen szerzett szakmai felkészültsége mellett mely kompetenciáira támaszkodhat különösen egy-egy álláskeresés során.

Időpontfoglalás:

Kassa Gabriella
tanácsadó szakpszichológus, tréner
karrier.tanacsadas@kancellaria.elte.hu