A Tudományos Kutatás Napja az ELTE-n

A Tudományos Kutatás Napja az ELTE-n
11/25

2022. november 25. 14:00 - 17:00

ELTE Egyetemi Könyvtár Díszterem (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.)

11/25

2022. november 25. 14:00 - 17:00

ELTE Egyetemi Könyvtár Díszterem (1053 Budapest, Ferenciek tere 6.)


Az Eötvös Loránd Tudományegyetem hagyományos ünnepi rendezvénye a Magyar Tudomány Ünnepe programsorozat részeként. 

A rendezvényt Borhy László akadémikus, az ELTE rektora nyitja meg, majd a hagyományoknak megfelelően az Egyetem három vezető kutatója tart előadást 20-20 percben.

Csabai István akadémikus, a TTK egyetemi tanára Tudományok felvértezése gépi intelligenciávalOrosz Éva, a TáTK professor emeritusa Diagnózis a magyar egészségügyrőlHorn Ildikó, a BTK intézetigazgató egyetemi tanára pedig Az ember a korona mögött címmel ismerteti kutatási eredményeit.

Átadják "Az ELTE ígéretes kutatója” elismeréseket is az egyetem fiatal kutatóinak, akik tudományos eredményeiket izgalmas kisfilmek keretében mutatják be. Idén harmadszor hirdette meg az egyetem a „Kinyitjuk a tudományt” – az ELTE ígéretes kutatója különdíj pályázatot, amelyre az „open science”, azaz a nyílt tudomány területein kiemelkedő eredményeket elért kollégák pályázhattak. A különdíjat ugyancsak a rendezvényen adják át. 

A Tudományos Tanács az Ígéretes Kutatók mellett oklevéllel jutalmazza és méltatja a 2022-es évben Egyetemi Kiválósági Alapból támogatott kutatócsoportot alapító és Lendület-pályázatot nyert kollégákat is, és kihirdetik a Joseph Cours-pályázat idei győzteseit is. 

A tudományos ülést követően a résztvevőket koccintásra, állófogadásra és kötetlen beszélgetésre invitálják.

Regisztráció (kötelező, 2022. november 20-ig)
Plakát
Meghívó