Családbarát munkahely díjat kapott az ELTE

2023.10.30.
Családbarát munkahely díjat kapott az ELTE
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem az elmúlt évek során sokat tett a családos egyetemi polgárok jólléte és támogatása érdekében.

Október 27-én immár 13. alkalommal adták át a Családokért díjakat, illetve a Családbarát munkahely díjakat Budapesten. A díjjal a munkáltatók már létező és tervezett családbarát fejlesztéseit, intézkedéseit ismerik el, amelyeknek köszönhetően könnyebb összehangolni a munkát a magánélettel – fogalmazott a díjátadó ünnepségen Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára.

Az idei pályázatra 360 jelentkezés érkezett, a 71 díjazott közül 50 pályázó anyagi támogatásban részesül összesen mintegy 100 millió forint értékben, 21 pályázó pedig a Családbarát munkahely cím használatára válik jogosulttá egyéves időtartamra. Családbarát munkahely díjat kaptak idén könyvtárak, önkormányzatok, polgármesteri hivatalok rendőrkapitányságok, vállalatok, művelődési központok, múzeumok, tankerületi központok. A díjat az ELTE képviseletében Babos János szolgáltatási igazgató vette át a családügyi államtitkártól (borítóképünkön).

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem az elmúlt évek során sokat tett a családos egyetemi polgárok jólléte és támogatása érdekében. Az ELTE-dolgozók gyermekei számára szervezett nyári táborok, a kampuszokon kialakított baba-mama szobák, a csecsemőkre és kisgyermekre koncentráló elsősegély-tanfolyam, az évi két alkalommal megrendezett gyermekruha-börze, a dolgozói sportrendezvények, a szűrőprogramokban és egészségügyi kampányokban való részvétel mellett az egyetem 2019 óta egyszeri, 500 ezer forintos babaköszöntő támogatást is nyújt dolgozóinak.