ELTE Innovációs Nap – Társadalmi Innováció Konferencia 2022

ELTE Innovációs Nap  – Társadalmi Innováció Konferencia 2022
10/11 - 10/12

2022. október 11. - 2022. október 12.

ELTE Lágymányosi Északi tömb, Harmónia terem (1117 Budapest, Pázmány Péter stny. 1/A)

10/11 - 10/12

2022. október 11. - 2022. október 12.

ELTE Lágymányosi Északi tömb, Harmónia terem (1117 Budapest, Pázmány Péter stny. 1/A)


Az Innovációs Központ rendezvényén a szakmai előadások és kerekasztalok mellett beszámolót tart a TINLAB, és bemutatkoznak az ELTE idei innovatív oktatói és hallgatói is.

A társadalmi innováció talán eddigi legnagyobb hazai K+F+I seregszemléjének fókuszában az egyetemünk által konzorciumvezetőként koordinált Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium (TINLAB) eredményeinek bemutatása áll. A konferencia alkalmat ad arra is, hogy a diszciplínában aktív kutatók és piaci szereplők megosszák egymással tapasztalataikat, eredményeiket. 

A rendezvényt Darázs Lénárd, a Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratórium tudományos vezetője nyitja meg, köszöntőt mond György László innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkár.

A nyitóelőadást Birkner Zoltán, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnöke tartja. Nico Degenkolb (Goethe-Institut) Culture and Creativity as drivers of Social Innovation című angol nyelvű előadását követően Magyar Dániel, az ELTE Innovációs Központ igazgatója mutatja be a TINLAB eddigi ereményeit. 

A kétnapos rendezvényen szó lesz a társadalmi innováció multidiszciplináris megközelítéséről és definíciós nehézségeiről a tudományban és a mindennapokban; a digitalizáció társadalmi innovációs aspektusairól; kultúra, kompetencia és humán tőke kapcsolatáról; a társadalmi innovációs ötletek támogatásáról; az életminőséget javító társadalmi innovációk kutatás-fejlesztéséről. Valamennyi előadást kerekasztal-beszélgetés követi. 

Az Innovációs Nap ad idén is alkalmat arra, hogy bemutatkozhassanak az év kiemelkedő újító kutatói és hallgatói: Darázs Lénárd általános rektorhelyettes és Scheuer Gyula kancellár átadják az az ELTE Innovatív Kutatója elismerést, az Innovatív Hallgatói Ötletpályázat és a PhD kutatási témapályázat díjait. 

Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Regisztráció (október 8-ig)
Meghívó és részletes program

Az ELTE társadalmi innovációval kapcsolatos kutatásairól az online is elérhető Társadalmi problémák innovatív megoldásai című kiadványból tájékozódhat.