Keresd az ELTE-t az Educatión is!

2021.01.20.
Keresd az ELTE-t az Educatión is!
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem ismét ott lesz az év legnagyobb oktatási kiállításán: idén rendhagyó módon online formában várja 3 napon keresztül a középiskolásokat, mesterképzést kereső hallgatókat, szülőket, pedagógusokat, intézményvezetőket és -fenntartókat. A programokra már lehet regisztrálni.

Az Oktatási Hivatal és a HÖOK Hallgatói Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. rendhagyó módon online rendezi meg a 21. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást 2021. január 21–23. között.

A szervezők böngészőből futtatható, reszponzív, többnyelvű programot hoztak létre, amely képes egyszerre több száz stand és több ezer látogató kiszolgálására. Az eseményen közel 100 kiállító: többek között hazai és külföldi felsőoktatási intézmények, nyelviskolák, ösztöndíjprogramok képviselői várják a középiskolásokat, szüleiket és minden érdeklődőt. A látogatók az intézmények hallgatóitól és munkatársaitól chatszobákban tájékozódhatnak a hazai egyetemek, főiskolák és szakképző iskolák képzéseiről, felmérhetik felvételi esélyeiket, és megismerhetnek különféle idegennyelv-tanulási, illetve ösztöndíj-lehetőségeket.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem számos egyetemi és kari programmal készül a rendezvényre. A központi programban csütörtökon Miért válaszd az ELTE-t? cimmel láthatnak videót 10:00-tól Borhy László rektorral és Eszterhai Marcell HÖK-elnökkel, pénteken 11-től pedig a TTK mutatkozik be. A továbbiakban ízelítőt adunk a kari programokból.

Az ELTE Állam- és Jogtudományi Kar idén is a hallgatói kiválósági lista élén szerepelt a HVG rangsorában, 2020-ban a jogásznak készülők közül ide jelentkeztek a legtöbben első helyen. Kiállítási programjain kiderül, melyek azok a specialitások, amelyeket a kar néhány éve kialakított tantervi hálója biztosít, kinek érdemes ide felvételiznie, és miért. Bemutatkozik a kari mentorprogram és a közkedvelt kari diákszervezetek is. 

A bölcsészettudomány tudományterületén a Times Higher Education 2021-es szakterületi rangsorában a magyarországi egyetemek közül első helyen szereplő Bölcsészettudományi Kar beszélgetésein kiderül, milyen távol-keleti nyelveket tanulhatunk, ha bölcsészként képzeljük el a jövőnket, milyen képességeket lehet elsajátítani a kommunikáció és média szakon, mit tanítanak szabadbölcsészeten vagy romanisztikán.

2020-ban példa nélküli sikereket ért el az ELTE Gazdálkodástudományi Intézete, a 2021-es keresztféléves felvételin is a legtöbben ide jelentkeztek. A kiállítás három napján a kar szervezésében váltják egymást az élő programok és a felvett videók, ahol ponthatárokról és esélyekről, magyar és angol nyelvű képzésről, a hallgatói élet lehetőségeiről éppúgy szó lesz.

Az Informatikai Kar a közel 3000 hallgatójával a legnépszerűbb kar az informatikai képzési területen, a programtervező informatikus szak iránt érdeklődők közel fele minden évben ide adja be jelentkezését. Az előadásokon a tanulmányok menetéről, a közösségi életről, de az itt szerzett diploma értékéről, a kiemelkedő munkaerőpiaci lehetőségekről is hallhatunk. Bemutatkozik a szombathelyi duális mérnökképzés is.

A 21. Educatio kiállítás ingyenesen látogatható, de a részvétel regisztrációhoz kötött. A kiállítás részletes programja és a regisztrációs ív a kiállítás honlapján érhető el.