Mennyire boldogok a magyarok?

2020.02.19.
Mennyire boldogok a magyarok?
A Jobb Veled a Világ Alapítvány és az ELTE PPK negyedik alkalommal indítja el közös kutatását.

Vajon hol élnek a legboldogabb emberek Magyarországon? Hogyan változik a magyar lakosság boldogság- és globális jóllét szintje? Ezekre a kérdésekre keres választ az a nagyszabású kutatás, amelyet negyedik alkalommal végez el a Jobb Veled a Világ Alapítvány és az ELTE PPK Pozitív Pszichológiai Kutatócsoport Bagdi Bella, az alapítvány elnöke és Oláh Attila professor emeritus, a kutatócsoport vezetője irányításával, a Boldogságtérkép megrajzolása projekt keretében. 

A kutatócsoport és az alapítvány arra kéri a magyar polgárokat, hogy minél többen töltsék ki és osszák meg családtagjaikkal, ismerőseikkel a kutatás kérdőívét, amelyet a kutatócsoport munkatársai állítottak össze.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány célja, hogy segítse az emberek boldogságszintjének növelését. A legfrissebb kutatások szerint bárki képes a pozitív állapotok elérését és fenntartását biztosító technikák elsajátítására. Az alapítvány több mint 1300 iskolában és óvodában tette elérhetővé a boldogságórák megtartását, amely a pozitív pszichológia eredményeire építve ad módszertani segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez az óvodás és iskolás korosztály számára. A boldogságórákat Magyarországon 2014 szeptemberében indította el a Jobb Veled a Világ Alapítvány szervezésében Bagdi Bella, az alapítvány elnöke. A program kidolgozói között ott van a Boldogságóra program fővédnöke, Bagdy Emőke klinika szakpszichológus, pszichoterapeuta is.


Korábban:

Készül Magyarország boldogságtérképe
Boldog nagycsaládosok
Boldogít a gyerek, a pénz és a siker