Nagy érdeklődéssel indult az „ELTE Sikerek” előadássorozat

2017.05.26.
Nagy érdeklődéssel indult az „ELTE Sikerek” előadássorozat
„ELTE Sikerek” címmel indult május 17-én Lovász László, az MTA elnöke előadásával az ELTE Alumni Központ új sorozata, amelyen hírneves, ELTE falai közül kikerült alumnusok beszélnek munkájukról, sikereikről és ELTE-s kötődéseikről.

A sorozat első előadására az Eötvös Loránd Tudományegyetem hét karáról érkeztek az egyetem diplomásai, valamint oktatókat és hallgatókat is üdvözölhettünk a közel százfős rendezvényen. Pataky Csilla alumni menedzser üdvözlő beszéde után Mezey Barna rektor az ELTE nevében, Hudecz Ferenc fővédnök, korábbi rektor pedig mint az alumni élet elindítója köszöntötte az egybegyűlteket (a teljes beszéde itt olvasható).

Lovász László előadása a Gráfok és hálózatok: a gimnáziumtól a Microsoftig, avagy a játéktól a tudomány paradigmájáig címet viselte. A professzor úr beszélt többek között a középiskolai és egyetemi éveiről, híres mentorairól, akik meghatározták pályafutását, majd vázolta életének fontos szakaszait, az Egyesült Államokban, a Microsoftnál töltött éveket, és az ELTE-n egyetemi tanárként megélt fontos pillanatokat, kiemelve tehetséges tanítványait. Az előadás végén a közönség soraiból több színes kérdés is érkezett: kíváncsiak voltak például a professzor úr életének legnagyobb „heuréka-pillanatára”, a mai matematikaoktatásról és tehetséggondozásról alkotott véleményére, valamint a matematikus egyéniség ismérveire.

Az eseményt az ELTE vezetésén kívül több akadémikus és professzor emeritus is megtisztelte jelenlétével: többek között Ritoók Zsigmond, Glatz Ferenc és Vékás Lajos, de soraink között üdvözölhettük Kraudi Adrienne-t, Szapáry Györgyöt és Béres Józsefet is.

Berend T. Iván tiszteletbeli védnök üdvözlő szavait is hallhatták az egybegyűltek:

„Tisztelt ELTE-diplomás kollégáim! Örömmel értesültem erről a kiváló kezdeményezésről, egy Siker előadássorozat megindításáról és mostani nagyszerű indulásáról Lovász Akadémikus nyitó előadásával. Büszke vagyok volt Alma Materemre, és sajnálom, hogy nem lehetek közöttetek ezen az estén. Sok sikert kívánok a kiválóan induló sorozathoz!”

Lovász László előadását videoklipen vagy komplett, másfél órás felvételét formájában meg is hallgathatja, nézheti az ELTE youtube csatornáján! További remekbe szabott recenziót is olvashat róla az ELTE honlapján, és tartalmas ismertetőt az előadás beharangozójában is.

A sorozat következő előadását Tölgyessy Péter alkotmányjogász tartja. További információért figyelje weboldalunkat és az ELTE Alumni – az ELTE-diplomások köre Facebook oldalunkat!

Sorozatismertető
ELTE Alumni

Facebook

„ELTE Sikerek” nyitóelőadás

„ELTE Sikerek” nyitóelőadás

0

/

0

0

/

0