Podcast-sorozat mutatja be a CHARM-EU-t

2021.10.19.
Podcast-sorozat mutatja be a CHARM-EU-t
Az ELTE-s részvételű Európai Egyetem érdekességeit angol nyelvű beszélgetések járják körbe.

Mint arról részletesen beszámoltunk, a CHARM-EU Európai Egyetem (Challenge-driven, Accessible, Research-based, Mobile European University) a Barcelonai Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Montpellier-i Egyetem, a Trinity College Dublin, és az Utrechti Egyetem összefogásában alakult meg 2019-ben. A Szövetség célja, hogy új egyetemi modell kialakítása révén erősítse az európai felsőoktatás minőségét, növelje nemzetközi versenyképességét és vonzerejét.

A CHARM-EU idén szeptemberben elindította „A fenntarthatóság globális kihívásai” pilot mesterképzését. A képzés újító oktatás- és tanulásmódszertana, mobilitási lehetőségei és a fenntarthatóság témaköreire épülő tartalmi elemei, valamint a Szövetség öt tagegyeteme közti együttműködés számos sajátos tapasztalattal gazdagítják a CHARM-EU minden résztvevőjét.

Annak érdekében, hogy e tapasztalatokat megossza az érdeklődőkkel, fenntarthatósági és felsőoktatási szakértőkkel, valamint más érintettekkel, a Szövetség angol nyelvű podcast-sorozatot is indított, amely minden alkalommal új témakört dolgoz fel a CHARM-EU-val kapcsolatban.

A podcast-sorozat eddigi témái között szerepel a mesterképzés bemutatása, a Europen Green Deal, a Szövetség kutatással és innovációval foglalkozó projektje (TORCH)  és sok más érdekfeszítő terület. A jövőben hallgatók, oktatók, külső szerepvállalók és a CHARM-EU munkatársai is megszólalnak majd a sorozatban, és megosztják a közönséggel tapasztalataikat és szaktudásukat.

Aki szeretne többet megtudni a CHARM-EU Szövetségről, itt megtalálja a podcast-sorozat minden adását.