Tájékoztató Lendület-pályázóknak

Tájékoztató Lendület-pályázóknak
01/17

2023. január 17. 08:30

online

01/17

2023. január 17. 08:30 -

online


Sziklai Péter tudományos ügyekért felelős rektorhelyettes ismerteti a pályázatok benyújtásának ELTE-s tudnivalóit.

A Magyar Tudományos Akadémia a Lendület Program keretében idén is közzétette pályázati felhívását 2023-ben induló kutatócsoportok létrehozására. A program célja a hazai fiatal kutatóbázis erősítése nemzetközi szinten is kimagasló teljesítményű kutatók és kiemelkedő fiatal tehetségek külföldről történő hazahívásával, illetve itthon tartásával.

Az ELTE évek óta a legsikeresebb az elnyert Lendület-pályázatokat tekintve a hazai felsőoktatási intézmények körében. Egyetemünkön jelenleg 21 Lendület-kutatócsoport dolgozik, 2020-ban három, 2021-ben és 2022-ben öt-öt új kutatócsoport kezdhette meg működését. 

A január 17-i online tájékoztatón többek között szó lesz az intézményi támogatás formájáról és mértékéről, továbbá a pályázat beadásának technikai tudnivalóiról.

A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, részvételi szándékát, kérjük, mielőbb jelezze Kalocsay-Török Hajnalkának a 4296-os melléken vagy ezen az e-mail-címen a következő adatok megadásával: melyik tájékoztatón kíván részt venni; melyik kategóriában és angol vagy magyar nyelven pályázik; alkalkalmazásban áll-e jelenleg az ELTE-n, és ha igen, milyenben.

A Lendület-pályázat 2023. évi kiírása