Hírek, felhívások (archívum)

ELTE Sikerek: Freund Tamás

ELTE Sikerek: Freund Tamás
10/10

2018. október 10. 18:30

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)

10/10

2018. október 10. 18:30 -

ELTE Aula Magna (1053 Budapest, Egyetem tér 1–3.)


Az ELTE falai közül kikerült, ismert személyek beszélnek munkájukról, sikereikről és ELTE-s kötődésükről azon az előadássorozaton, amelyet "ELTE Sikerek” címmel rendez az ELTE Alumni Központ. A sorozat következő előadója Freund Tamás neurobiológus.

Freund Tamás 1959-ben született, biológus diplomáját az ELTE-n szerezte 1983-ban. A Magyar Tudományos Akadémia 1998-ban választotta levelező, majd 2004-ben rendes tagjává. Az Idegtudományi Világszövetség vezetőségi tagja (1998–2006), az Európai Idegtudományi Társaságok Szövetségének elnöke (2004–2006) volt. Jelenleg az MTA alelnöke, a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet igazgatója és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanszékvezető egyetemi tanára. Fő kutatási területe az agykéreg szerkezete és működése.

"A zene rendeltetése belső világunk jobb megismerése,  felvirágozása és kiteljesedése. S ahol az emberi megismerés határait érjük, ott a zene még túlmutat rajtuk, olyan világba, melyet megismerni nem, csak sejteni lehet."

Az "ELTE Sikerek" előadássorozat keretében részleteket hallhatunk az előadók munkásságáról, legfrissebb törekvéseiről, eredményeiről, esetenként megtudhatjuk azt is, ki hogyan emlékszik vissza az egyetemen töltött évekre, oktatókra. Milyen szerepet játszott az életében, a karrierje későbbi alakulásában az Egyetem? Milyen útmutatást adna azoknak, akik most építik a saját vagy gyermekük karrierjét? Az előadások végén lehetőség nyílik kérdések feltevésére is.

A sorozat védnökei: Borhy László rektor, Scheuer Gyula kancellár; Berend T. Iván tiszteletbeli védnök, az MTA korábbi elnöke; Hudecz Ferenc fővédnök, korábbi rektor.

A rendezvény ingyenes, de regisztrációköteles!

Sorozatismertető

Beszámolók a korábbi előadásokról: Lovász LászlóTölgyessy PéterPersányi MiklósNagy TímeaLackfi JánosBéres József és Barabási Albert-László.

Friss információkért figyelje híradásunkat! Aki regisztrált alumnusunk, hírleveleinkből mindenről időben értesül.

ELTE Alumni 
Facebook


* Az ELTE Alumni Alapítvány által szervezett rendezvény sikeréhez hozzájárult: a Nemzeti Együttműködési Alap.