Az ígérettől az eredményig: bölcsészet

Az ígérettől az eredményig: bölcsészet
05/09

2023. május 09. 17:00 - 18:30

ELTE BTK Kari Tanácsterem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A, fszt. 39.)

05/09

2023. május 09. 17:00 - 18:30

ELTE BTK Kari Tanácsterem (1088 Budapest, Múzeum krt. 4/A, fszt. 39.)


Az ELTE Tudománypolitikai Iroda sorozatában az ELTE korábbi Ígéretes Kutatói beszélnek pályájukról, sikereikről, a tudományról.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományos Tanácsa 2015 őszén írt ki először pályázatot „Az ELTE ígéretes kutatója” elismerés és a vele járó pénzjutalom elnyerésére negyven évesnél fiatalabb kutatók számára. Azóta már nyolc alkalommal támogatta fiatal kutatóinak legjavát az Egyetem, összesen 66 főt. A 2022-ben indult "Az ígérettől az eredményig" sorozat közülük néhányat állít újra a figyelem középpontjába, mindig más-más tudományterületre koncentrálva.

Következő alkalommal a bölcsészettudomány területéről érkeznek a vendégek:

  • Bóna Judit, a BTK Alkalmazott Nyelvészeti és Fonetikai Tanszék habilitált egyetemi docense, a kar tudományos és kutatásszervezési dékánhelyettese
  • Siklósi Zsuzsanna, a BTK Őskori és Elő-Ázsiai Régészeti Tanszék egyetemi adjunktusa, az MTA-ELTE Lendület Innováció Kutatócsoport vezetője
  • Tamás Ábel, a BTK Összehasonlító Irodalom- és Kultúratudományi Tanszék egyetemi adjunktusa
  • Vadas András, a BTK Középkori Történeti Tanszék egyetemi adjunktusa

A beszélgetés moderátora Olay Csaba, a BTK Filozófia Intézet egyetemi tanára lesz. Köszöntőt mond Sziklai Péter, az ELTE tudományos rektorhelyettese.

Az élő beszélgetést a résztvevőkkel előre felvett videóelőadások színesítik, amelyekben sokféle téma szóba kerül a rézkor régészetétől és a latin költők rejtett üzeneteitől a török hódoltság környezetre tett hatásán át egészen a beszédben tartott szünetekig.

„Az ígérettől az eredményig” sorozat – amellett, hogy bemutatja az ELTE ígéretes kutatója díj és az Egyetemünkön 2016 óta évente többszáz ifjú tehetséget támogató Új Nemzeti Kiválóság Program (ÚNKP) által nyújtott segítséget a sikeres kutatói életpályához – a tudományos eredmények népszerűsítését is szolgálja, ezért az Egyetem hallgatói és kutatói közössége mellett a tudománykedvelő nagyközönségnek is ajánljuk őket. A rendezvénysorozat első és második alkalmáról készült beszámolókat itt lehet megtekinteni: PszichológiaBiológia.

A rendezvény együttműködő partnere az ELTE BTK HÖK. 

Plakát
Facebook