Első záróünnepségét rendezte a CHARM-EU

2023.02.08.
Első záróünnepségét rendezte a CHARM-EU
Az Európai Egyetemek kezdeményezés történetének első mesterdiplomásai 2023. február 3-án Barcelonában vették át oklevelüket. Az eseménnyel párhuzamosan a Szövetség elindította új, négyéves bővítési projektjét.

A Fenntarthatóság globális kihívásai elnevezésű innovatív képzés az első olyan közös diplomát adó mesterszak, amely az Európai Egyetemek kezdeményezés kritériumrendszere alapján jött létre. A diplomaosztó így nemcsak a végzős hallgatók számára volt különleges alkalom, hanem

az európai egyetemi szövetségek történetében is mérföldkőnek számít.

Az ünnepséget a Barcelonai Egyetem rendezte eseményekkel teli blended mobilitási program keretében. A hallgatók a hét folyamán különböző tanulási tevékenységekben (például műhelyekben és tanulmányi kiránduláson, panelbeszélgetésekben és poszterkiállításon) vettek részt, és bemutatták a képzés utolsó, Capstone fázisa során készített diplomamunka-projektjüket, amelyen társaikkal, mentoraikkal és külső szakértőkkel közösen dolgoztak az utóbbi hónapokban.

A mobilitási hetet és a 18 hónapos képzési programot a diplomaosztó ünnepség zárta, amelyen beszédet mondott Joan Guàrdia Olmos, a Barcelonai Egyetem rektora, Borhy László, az ELTE rektora, Markus González Beilfuss, a spanyol Egyetemek Minisztériumának helyettes államtitkára, Vanessa Debiais-Sainton, az Európai Bizottság felsőoktatásért felelős egységének vezetője és Catherine Comiskey, a CHARM-EU mesterképzésének tanulmányi igazgatója. Borhy László rektor gratulált a végzős hallgatóknak, és megköszönte, hogy az első évfolyam diákjaiként hozzájárultak CHARM-EU és a jövő európai egyetemeinek építéséhez.

A végzős CHARM-EU-évfolyam hallgatóival párhuzamosan a szövetség nyolc tagegyetemének munkatársai is Barcelonában tartózkodtak. A partnerek a 2023 januárjában elindult új, CHARM-EIGHT∞ elnevezésű bővítési projekt legfontosabb feladatairól egyeztettek. Míg a nemrég lezárt oktatási alapprojektben a szövetség az együttműködés megteremtésére, illetve a tervezésre és tesztelésre összpontosított, a következő négy év során öt stratégiai irányvonal mentén a tevékenységek kiterjesztésére helyezi a hangsúlyt. Ebben a folyamatban a CHARM-EU építhet az alapprojektben elért eredményekre és sikerekre, amelyekhez a mobilitásért és az inklúzióért felelős munkacsomagok vezetésével, illetve a többi munkacsoportban való aktív részvételével az ELTE is tevékenyen hozzájárult.

A rendezvényen jelentették be, hogy kilencedik partnerként a Bergeni Egyetem is csatlakozik az egyetemszövetséghez

A CHARM-EU első diplomaosztója

A CHARM-EU első diplomaosztója

0

/

0

0

/

0