„Az ELTE Ígéretes Kutatója” – pályázat

2023.08.10.
„Az ELTE Ígéretes Kutatója” – pályázat
A Tudományos Tanács továbbra is támogatja a fiatal kutatók kiemelkedő tudományos teljesítményeit. Határidő: 2023. szeptember 10.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tudományos Tanácsa 2023-ban is pályázatot hirdetett „Az ELTE Ígéretes Kutatója” elismerés elnyerésére a fiatal kutatók támogatása, és a kiemelkedő tudományos teljesítmény díjazása érdekében. 2015 óta 66 fiatal ELTE-s kutató részesült ebben a szuperbruttó 1 millió forintos elismerésben az Egyetemen művelt összes tudományterületen, közel egyharmaduk nő.

Pályázatot az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel közalkalmazotti jogviszonyban álló, PhD fokozattal rendelkező fiatal oktatók és kutatók nyújthatnak be, akik 1983. január 1-én vagy utána születtek (a korhatár emelkedik a csecsemőgondozási díj, valamint a gyermekgondozási díj igénybevételének időtartamával), nem nyertek korábban „Lendület” támogatást a Magyar Tudományos Akadémiától, vagy az ERC valamely egyéni pályázatán.

Pályázni a következő nyolc kategória egyikében lehet: nyelv- és irodalomtudomány, filozófia és történettudomány, élettelen természettudomány, élő természettudomány, informatikai tudományok, jogtudomány, pszichológia és neveléstudomány, társadalomtudomány és gazdaságtudomány.

A pályázat benyújtási határideje: 2023. szeptember 10. 23:59

A pályázatot elektronikusan, a tudomanypolitika@rk.elte.hu e-mail címen kell benyújtani.

Az összes tudnivaló megtalálható a részletes pályázati kiírásban.

Valamennyi díjazott szuperbruttó 1 millió forintot vehet át. A díjazott megválaszthatja, hogy az összeget személyi kifizetésként vagy dologi kiadásokra kéri.

Az elismerés átadása 2023. november 24-én, a Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretei között megrendezett „A tudományos kutatás napja az ELTE-n” című rendezvényen történik majd meg.

Az elmúlt 3 évben a Tanács Az ELTE Ígéretes Kutatója-díj különdíjaként adott nyílt tudományos elismerést fiatal kutatóknak, 2023-tól azonban a díj önállósult, az életkori megkötés eltörlése után már minden ELTE-s kutató pályázhat. Erről itt olvashat bővebben.

A tavaly indult "Az ígérettől az eredményig" sorozat alkalmain az ELTE korábbi Ígéretes Kutatói beszélnek pályájukról, terveikről. A sorozatról készült tudósítások itt olvashatók: pszichológia, biológia, bölcsészet.

Az ELTE Ígéretes Kutató díj korábbi díjazottjainak listája itt található, a tavalyi díjazottakkal készített videók pedig itt érhetők el.