KMNYE 2020

KMNYE 2020

KMNYE 2020

KMNYE 2020
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem legfontosabb társadalmi küldetései között tartja számon, hogy a Kárpát-medence magyar felsőoktatását összetartsa, és találkozási lehetőséget biztosítson a régió magyar ajkú egyetemi hallgatói számára. A Kárpát-medencei Nyári Egyetem program lehetőséget kíván biztosítani, hogy a hazánk határain kívül élő magyar ajkú egyetemisták az anyaországban anyanyelvükön képezhessék tovább magukat, szaktárgyuk egy-egy speciális területén.

A koronavírus-járvány okozta körülmények számos terület mellett a Kárpát-medencei Nyári Egyetem szervezése kapcsán is nehéz döntés elé állították az Egyetemet. A lehetőségeket mérlegelve az ELTE vezetése arra a belátásra jutott, hogy a rendezvényt 2021 nyarára halasztja. Az Egyetem vezetői a jelenlegi rendkívüli helyzetben csak így látják teljes mértékben biztosíthatónak a résztvevők egészségének védelmét, amit szervezőként elsődlegesnek tartanak.

Bár a 2020 nyarára tervezett program a koronavírus-járványra való tekintettel a résztvevők egészségének megóvása érdekében halasztásra került, a Kárpát-medencei Nyári Egyetem 2021 nyarán újból, immár 25. alkalommal fogja várni magyar ajkú hallgatóit hazánk határain túlról.

A Magyarország legnagyobb és első számú kutatóegyeteme által szervezett szakmai kurzusok mellett széles körű kulturális programkínálattal biztosítjuk, hogy a résztvevők megismerhessék a város nevezetességeit, valamint bepillantást nyerhessenek a pezsgő budapesti diákéletbe.
A nyári egyetem munkanyelve a magyar.

 

FŐBB IDŐPONTOK:

Egyeztetés alatt.

A SZEKCIÓK SZAKMAI PROGRAMJAINAK HELYSZÍNEI:

Egyeztetés alatt.

Letölthető
KMNYE 2019 plakát JPG

Hírek a Kárpát-medencei Nyári Egyetemről