Nyerteseknek, kiutazás előtt

Campus Mundi - nyerteseknek, kiutazás előtt

Figyelem! Utazása megszervezése előtt kérjük, olvassa el figyelmesen a folyamatosan frissített koronavírus útmutatónkat, mely tartalmazza a kiutazás, illetve az ösztöndíj feltételeit.
A SZERZŐDÉSKÖTÉS FOLYAMATA ÉS AZ ÖSZTÖNDÍJ UTALÁSA

A Campus Mundi ösztöndíjról a hallgató közvetlenül a Tempus Közalapítvánnyal köt szerződést, a Tempus Közalapítvány kuratóriumi ülésének döntését követően, nyertes pályázatról kapott értesítés esetén.

Az ösztöndíj összegét a célország-kategória és az időtartam alapján, félhavi kerekítés elve határozza meg: a teljes hónapokat követő tört hónap időtartam kerekítik lefelé, fél hónapra, vagy felfelé teljes hónapra; a teljes hónapokon túl 1-10 nap: lefelé kerekítik; 11-20 nap: félhavi összegre kerekítik; 21-31 nap: felfelé, plusz egy havi ösztöndíjra kerekítik az ösztöndíj összegét. Az időtartamba a fogadó intézmény igazolásának időtartamán kívül a pályázati felhívásban rögzített utazási napok is beszámíthatók.

Az utazást, biztosítást, illetőleg szállásfoglalást a kiutazó hallgatónak magának kell intézni, és az ezzel kapcsolatos költségek is őt terhelik. Ezen költségekhez a Campus Mundi ösztöndíj szabadon felhasználható, de az ösztöndíj hozzájárulás a mobilitáshoz, a teljes költséget nem fedezi.

A Campus Mundi támogatási szerződés megkötését a hallgató kezdeményezi a szerződéskötéshez szükséges adatok megadásával és a mellékletek feltöltésével. A támogatási szerződés hatálybalépését (mindkét fél aláírását) követően várhatóan 30 napon belül megtörténik az ösztöndíj előlegének (90%) folyósítása a hallgató számlájára.

A szerződéskötéshez szükséges teendők, illetve ELTE specifikus szabályok ösztöndíjtípusonként a I-II. pontban találhatóak.

Erasmus+ programországba (Európa), és Európán kívüli Erasmus+ (ICM) partneregyetemekre irányuló részképzés, valamint Erasmus+ programországba (Európa) irányuló szakmai gyakorlat esetén a Campus Mundi ösztöndíjas hallgatókkal az ELTE zero grant Erasmus+ szerződést köt. Svájc nem Erasmus+ ország, így az ide kiutazó hallgatókkal az ELTE nem köt zero grant Erasmus+ szerződést!

I. Részképzés

A hallgatók az ELTE partneregyetemein (A-E. pont): 

A) Erasmus+ programországba irányuló részképzés
B) Svájc
C) Európán kívüli Erasmus+ (ICM) partneregyetem
D) Az egyetem Európán kívüli, kétoldalú szerződései alapján megvalósuló részképzés
E) Asia Echange

vagy freemover hallgatóként (F. pont) bármely külföldi egyetemen teljesíthetik külföldi tanulmányaikat.

A) Erasmus+ programországba irányuló részképzés (Európa)

A kiutazás előtt, a 90% ösztöndíjhoz leadandó/kitöltendő dokumentumok:

1. Az ELTE részére:

Erasmus+ programországba, partneregyetemhez kiutazó Campus Mundi ösztöndíjas hallgatóknak az alábbi dokumentumokat szükséges beküldenie a zero grant Erasmus+ státus igényléséhez:

Kérjük, a dokumentumok kitöltése előtt figyelmesen tanulmányozza az Erasmus+ státuszt elnyert hallgatóknak készült, mobilitás előtti teendőkre vonatkozó honlapfelület III. pontjának segítő magyarázatait! A dokumentumok leadása jelenleg online és postai úton történik, a lentebb részletezett módon.
 • Campus Mundi Learning Agreement for Studies (tanulmányokhoz):

A Learning Agreementben a hallgató megegyezik küldő szakmai koordinátorával és a külföldi partnerintézménnyel a külföldön végzendő tanulmányairól. A dokumentum kitöltésében és aláíratásában kari, illetve szakmai koordinátora tud segíteni. A minimális kint teljesítendő kreditszám: 20 kredit (ECTS)

Tanulmányi mobilitáshoz:

Kitöltendő az Online Learning Agreement segítségével.

Kattintson a LOG IN menüpontra, majd kövesse a következő lépéseket:

 1. Válassza az edugain bejelentkezést.

 2. Kezdje begépelni: ELTE.

 3. Válassza ki az ELTE-t.

 4. A caesar azonosító ablak megjelenése után írja be caesar azonosítóját és jelszavát.

 5. Lépjen be.

 6. Regisztrálja adatait.

 7. Kattintson a New Learning Agreement opcióra, majd készítse elő Tanulmányi Szerződését.

Az aláíratási folyamatról itt olvashat.

Amennyiben ELTE-s e-mail címét nem figyeli, kérjük, hogy kösse össze a rendszeresen használt e-mail fiókjával. Ezenkívül javasoljuk, hogy a Neptunban is adja meg hivatalos e-mail címként az ELTE-s e-mail címét.

Figyelem! Egy informatikai átállás következményeként egyes fogadó egyetemek elérése jelenleg nem biztosított az Online Learning Agreement (OLA) rendszerében. Ez azt jelenti, hogy kitöltéskor nem jelenik meg a fogadó egyetem a választható intézmények között/vagy megjelenik, de az OLA hibaüzenetet jelez, valamint a fogadó fél nem tudja aláírni a már előkészített Online Learning Agreementet. Amennyiben érinti a probléma, és utazására 1 hónapon belül kerülne sor, vagy a fogadó intézmény szűkebb határidőt szabott a Learning Agreement elkészítésére, akkor kivételesen papír alapon is elkészítheti. Ebben az esetben kérjük, hogy ezt előre jelezzék e-mailben kari nemzetközi koordinátoruk felé a probléma fennállásáról készült print screen, illetve a Learning Agreement elkészítésének sürgősségét alátámasztó indokolás csatolásával.
Learning Agreement tanulmányi mobilitáshoz - Kitöltési úmutató

Javasoljuk, hogy töltse le az Erasmus+ App-et is, mely sokat segíthet Erasmus+ ösztöndíjának megvalósításában! Kattintson a linkelt oldalra, vagy töltse le a Google Play áruházból / App Storeból!

Mivel az Online Learning Agreementben csak hónapra pontosan lehetséges jelölni a mobilitás kezdő és záró dátumát, így mielőtt feltölti a Campus Mundi pályázati felületére, mindenképp írja rá kézzel vagy szerkesztővel a napra pontos időpontokat is. A Tempus Közalapítvány az Erasmus+ Online Learning Agreementet is elfogadja, ha a kezdő és befejező dátumban a napok is szerepelnek, nem szükséges új dokumentumot kiállítani. Pontos információkért kérjük, látogasson el a Tempus Közalapítvány vonatkozó oldalára

Szükség esetén használható a Campus Mundi Learning Agreement sablonja is:
for Studies (tanulmányokhoz)

 • OLS nyelvi teszt

A nyelvi teszthez az OLS űrlap kitöltésével lehet meghívót igényelni. Ha a kitöltés után 5 munkanapon belül nem kapja meg a meghívót, jelezze az erasmus.out@dep.elte.hu e-mail címen!

Azoknak a hallgatóknak, akik a 2020/21-es tanév tavaszi félévére tervezett Erasmus+ mobilitásukat őszre halasztották, és a fogadó intézmény visszaigazolta a fogadó szándékot: Amennyiben rendelkezik a tavaszra tervezett mobilitáshoz kapcsolódóan kitöltött OLS teszttel és érvényes OLS licensszel, nem szükséges új OLS tesztet kitöltenie. Ebben az esetben tegye a következőt: Lépjen be az OLS fiókjába és változtassa meg a mobilitás időszakát az új mobilitási időszak szerint!
Ha nem biztos benne, hogy a fogadó egyeteme tudja Önt ősszel fogadni, vegye fel a kapcsolatot a kari nemzetközi koordinátorával.

 • Biztosítás

Az egészségbiztosítás igazolható a mobilitás időtartamára érvényes EU-s egészségbiztosítási kártyával vagy más, pl. biztosítási társasággal kötött egészségbiztosítással. Szakmai gyakorlat esetén a megfelelő felelősség- és baleset-biztosítás kiválasztása és megkötése a hallgató felelőssége.

Az Egyesült Királyságba utazó hallgatóknak: Az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EHIC) 2021. január 1-től többé már nem jogosít sürgősségi betegellátásra az Egyesült Királyságban, ezért szükséges az utazás időtartamát lefedő, teljeskörű utasbiztosítást/egészségbiztosítás kötni.  Felhívjuk az Egyesült Királyságba 2021. január 1-je után kezdődő mobilitásra Erasmus+ ösztöndíjat nyert hallgatóink figyelmét, hogy az egész mobilitási időszak alatt érvényes egészségbiztosítás megléte kötelező az Erasmus+ ösztöndíj folyósításához, és a mobilitás megkezdéséhez.

 • Űrlap
  Az űrlap caesaros azonosítást követően itt érhető el.
  Az űrlap részei: 
  • Nyilatkozat Erasmus+ hallgatói mobilitásra vonatkozó aktív hallgatói jogviszony létesítéséről vagy Erasmus+ diplomaszerzést követő szakmai gyakorlati mobilitás záró dátumáról  
  • Nyilatkozat Campus Mundi pályázatról 
  • Nyilatkozat a mobilitás tervezett kezdetéről és végéről, valamint a kötelező karanténról
  • Nyilatkozat az OLS teszt kitöltéséről
  • A Támogatási szerződés elkészítéséhez szükséges adatokat tartalmazó kérdőív
  • Nyilatkozat felelősségvállalásról
 • zero grant támogatási szerződés:
  A zero grant Támogatási szerződés pdf változatát minden hallgató e-mailben fogja megkapni, az űrlapon beküldött adatok alapján személyre szabottan elkészítve. Ha mindent rendben talál, nyissa meg a magyarorszag.hu/szuf_avdh_feltoltes weboldalt, majd töltse fel a Támogatási szerződését, és hitelesítse azt (a hitelesítés kiváltja a hallgató aláírását). A hitelesítéshez ügyfélkapu-hozzáférés szükséges. Az ügyfélkapun keresztül végzett hitelesítéssel teljes mértékben digitálissá válik az Erasmushoz kapcsolódó, kiutazás előtti ügyintézési folyamat. A hitelesített dokumentumot töltse le, és küldje el az erasmus.out@dep.elte.hu email címre. Amennyiben nem rendelkezik ügyfélkapu-hozzáféréssel, kérjük, jelezze az erasmus.out@dep.elte.hu címen.További információ itt, a III.5. pontban.

A dokumentumokat az alábbi eljárás szerint és sorrendben kell leadni: 

 1. Az űrlapot elektronikusan, az “Elküld” gombbal kell véglegesíteni.
  Amennyiben utólag javítani/módosítani kíván valamit az űrlapon megadott adatokban, kérjük, e-mailben jelezze az erasmus.out@dep.elte.hu címen, NE töltse ki újra az űrlapot!
 2. E-mailben a kari koordinátor részére beküldendő: 
  • A mindhárom fél által aláírt Online Learning Agreement pdf-be lementett változata
  • Biztosítás(ok) meglétét igazoló dokumentum(ok) másolata (pl. EU-s egészségbiztosítási kártya)
 3. Az e-mailben megkapott Támogatási szerződést hitelesítse Támogatási szerződést hitelesítse a magyarorszag.hu/szuf_avdh_feltoltes weboldal segítségével, majd küldje el az erasmus.out@dep.elte.hu címre.
A személyre szabott Támogatási Szerződés csak azután kerül elkészítésre és megküldésre a hallgatónak, hogy 1. és 2. lépést hiánytalanul és helyesen elvégezte, és a 2. lépésben megküldött dokumentumokat a kari koordinátora jóváhagyta és továbbította az ELTE Oktatási Igazgatóság Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya részére. A Learning Agreement és biztosítási dokumentumok ellenőrzése és továbbítása, valamint az egyéni Támogatási Szerződés elkészítése a beérkezéstől (2. lépés elvégzése) számított 5 munkanapon belül megtörténik. Figyelem! A fenti határidőt csak hiánytalan dokumentáció, kitöltés esetén vállaljuk, hiánypótlás esetén a véglegesített Támogatási Szerződés kiküldése a hallgató részére csúszhat!

Felhívjuk a hallgatók figyelmét, hogy a hitelesített dokumentum elektronikus beküldésével vállalják a dokumentumokban szereplő adatok véglegesítését. Amennyiben ezután bármin változtatni szeretnének, azt már csak szerződésmódosítással tehetik meg.

Erasmus+ ösztöndíjról Campus Mundira hosszabbító hallgatók az Erasmus+ státusuk igényléséhez szükséges teendőket itt találják.

 A 3. lépés szerint hitelesített, emailben megküldött Erasmus+ zero grant támogatási szerződés, a beérkezésétől számított 5 munkanapon belül aláírásra kerül, majd az Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya további 5 munkanapon belül PDF formátumban megküldi a hallgató szerződésben megadott emailcímére.
2. A Tempus Közalapítvány részére

A Campus Mundi szerződéskötéshez a hallgató a mundi.scholarship.hu felületre az alábbi adatokat és mellékleteket tölti fel:

 • zero grant státuszának igazolása: A zero grant támogatási szerződés minden fél által aláírt példánya.
 • banki adatok (bankszámla-igazolás): Bankszámla-igazolásként a bankszámlakivonat fejlécének másolatát javasolják elküldeni, amelyben szerepel a bankszámlaszám, a számlatulajdonos neve és címe, a számlavezető bank neve és a számla devizaneme (forint vagy deviza). A megadott számlaszám helyességéért minden esetben az ösztöndíjas felel!
 • Learning Agreement: Tartalmazza a napra pontos kezdő- és záródátumot, mely megegyezik a zero grant támogatási szerződésben szereplő dátumokkal. A napra pontos dátumok feltöltés/küldés előtt akár kézzel is ráírhatóak a dokumentumra!

A hallgató a dokumentumok leadását követően megkapja a Tempus Közalapítvány munkatársaitól a Campus Mundi támogatási szerződését, melyet két, eredeti, kék tollal aláírt példányban postáz a Tempus Közalapítvány részére.

További információ: Kaszt Márta (marta.kaszt@tpf.hu)

Erasmus+ támogatási szerződést helyettesítő igazolás (Erasmus+ zero grant igazolás): A Tempus Közalapítvány lehetőséget ad arra a hallgatóknak, hogy az Erasmus+ zero grant támogatási szerződésük elkészültéig ezzel a dokumentummal igazolják, hogy Erasmus+ státuszuk van (minta: Dokumentumok részképzéshez/Igazolások). Az ELTE-n a hallgató 10 munkanapon belül visszakapja aláírt zero grant szerződését, tehát az igazolásra nincs kifejezetten szükség, és nem kötelező.

B) Részképzés Svájcban

A svájci Erasmus programot (SEMP) teljes mértékben a svájci állam koordinálja. A mobilitás megvalósulásához szükséges dokumentumokról a partneregyetemtől tud érdeklődni. 

Svájc nem Erasmus+ ország, így az ide kiutazó hallgatókkal az ELTE nem köt zero grant Erasmus+ szerződést.

A Tempus Közalapítvány részére kiutazás előtt, a 90% ösztöndíjhoz leadandó/kitöltendő dokumentumok és adatok, melyeket a hallgató a mundi.scholarship.hu felületre tölt fel:

 • banki adatok (bankszámla-igazolás): Bankszámla-igazolásként a bankszámlakivonat fejlécének másolatát javasolják elküldeni, amelyben szerepel a bankszámlaszám, a számlatulajdonos neve és címe, a számlavezető bank neve és a számla devizaneme (forint vagy deviza). A megadott számlaszám helyességéért minden esetben az ösztöndíjas felel!
 • Learning Agreement: Tartalmazza a napra pontos kezdő- és záródátumot, melyek akár kézzel is ráírhatóak a dokumentumra! A sablont itt találja. Figyelem! Svájcban részképzést folytató hallgatóknak a "Learning agreement – EGT-n kívüli országba utazó hallgatók számára" sablont kell alkalmazniuk.
  A Learning Agreementben a hallgató megegyezik küldő szakmai koordinátorával és a külföldi partnerintézménnyel a külföldön végzendő tanulmányairól. A dokumentum kitöltésében és aláíratásában kari, illetve szakmai koordinátora tud segíteni. A minimális kint teljesítendő kreditszám: 20 kredit (ECTS).

A hallgató a dokumentumok leadását követően megkapja a Tempus Közalapítvány munkatársaitól a Campus Mundi támogatási szerződését, melyet két, eredeti, kék tollal aláírt példányban postáz a Tempus Közalapítvány részére.

További információ: Kaszt Márta (marta.kaszt@tpf.hu)

C) Részképzés az ELTE Európán kívüli Erasmus+ (ICM) partneregyetemein

A kiutazás előtt, a 90% ösztöndíjhoz leadandó/kitöltendő dokumentumok:

1. Az ELTE részére:

Európán kívüli Erasmus+ (ICM) partneregyetemhez kiutazó Campus Mundi ösztöndíjas hallgatóknak a zero grant Erasmus+ státus igényléséhez szükséges dokumentumok sablonjait Kovács Zsóka küldi ki emailben (erasmus.icm@dep.elte.hu):

 • zero grant támogatási szerződés: Leadandó 2 eredeti példányban, csak a hallgató által KÉK SZÍNŰ tollal aláírva.
 • Campus Mundi Learning Agreement for Studies (tanulmányokhoz)

Kitöltési segédlet itt (III.2. pont).
A Learning Agreementben a hallgató megegyezik küldő szakmai koordinátorával és a külföldi partnerintézménnyel a külföldön végzendő tanulmányairól. A dokumentum kitöltésében és aláíratásában kari, illetve szakmai koordinátora tud segíteni.
A minimális kint teljesítendő kreditszám: 20 kredit (ECTS).

 • Igazolás a kint tartózkodás teljes időtartamára szóló egészségbiztosításról: A biztosításnak érvényesnek kell lenni a célországban a teljes ösztöndíjas időtartam alatt.
 • Aktív hallgatói jogviszony igazolás: Igazolás arról, hogy a hallgató az ELTE beiratkozott aktív hallgatója. Az igazoláson szerepelnie kell az intézmény pecsétjének és a kiállító személy aláírásának. – Ezt nyilatkozattal helyettesítheti.
 • Érvényes útlevél fénymásolata
 • Legalább B2 szintű nyelvtudást – vagy a partner által előírt nyelvtudást - igazoló nyelvvizsga dokumentum fénymásolt példánya

A dokumentumokat postai úton tudják leadni Szőke Julianna részére (Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya, 1056 Budapest, Szerb u. 21-23.).

További információért keresse fel Szőke Juliannát (erasmus.icm@dep.elte.hu), valamint honlapunkat: Erasmus+ kreditmobilitás – nyertes hallgatóknak

2. A Tempus Közalapítvány részére

A Campus Mundi szerződéskötéshez a hallgató a mundi.scholarship.hu felületre az alábbi adatokat és mellékleteket tölti fel:

 • banki adatok (bankszámla-igazolás): Bankszámla-igazolásként a bankszámlakivonat fejlécének másolatát javasolják elküldeni, amelyben szerepel a bankszámlaszám, a számlatulajdonos neve és címe, a számlavezető bank neve és a számla devizaneme (forint vagy deviza). A megadott számlaszám helyességéért minden esetben az ösztöndíjas felel!
 • Learning Agreement: Tartalmazza a napra pontos kezdő- és záródátumot, mely megegyezik a zero grant támogatási szerződésben szereplő dátumokkal. A napra pontos dátumok feltöltés/küldés előtt akár kézzel is ráírhatóak a dokumentumra!

A hallgató a dokumentumok leadását követően megkapja a Tempus Közalapítvány munkatársaitól a Campus Mundi támogatási szerződését, melyet két, eredeti, kék tollal aláírt példányban postáz a Tempus Közalapítvány részére.

További információ: Kaszt Márta (marta.kaszt@tpf.hu)

D) Részképzés az egyetem Európán kívüli, kétoldalú szerződései alapján

A mobilitás megvalósulásához szükséges teendőkről és dokumentumokról a partneregyetem tájékoztatja a hallgatót.

A Tempus Közalapítvány részére kiutazás előtt, a 90% ösztöndíjhoz leadandó/kitöltendő dokumentumok és adatok, melyeket a hallgató a mundi.scholarship.hu felületre tölt fel:

 • banki adatok (bankszámla-igazolás): Bankszámla-igazolásként a bankszámlakivonat fejlécének másolatát javasolják elküldeni, amelyben szerepel a bankszámlaszám, a számlatulajdonos neve és címe, a számlavezető bank neve és a számla devizaneme (forint vagy deviza). A megadott számlaszám helyességéért minden esetben az ösztöndíjas felel!
 • Learning Agreement: Tartalmazza a napra pontos kezdő- és záródátumot, melyek akár kézzel is ráírhatóak a dokumentumra! A sablont itt találja. Figyelem! Európán kívül, az Egyetem kétoldalú szerződései alapján részképzést folytató hallgatóknak a "Learning agreement – EGT-n kívüli országba utazó hallgatók számára" sablont kell alkalmazniuk.
  A Learning Agreementben a hallgató megegyezik küldő szakmai koordinátorával és a külföldi partnerintézménnyel a külföldön végzendő tanulmányairól. A dokumentum kitöltésében és aláíratásában kari, illetve szakmai koordinátora tud segíteni. A minimális kint teljesítendő kreditszám: 20 kredit (ECTS). A kreditek átszámításában a fogadó egyetem koordinátora, valamint Csáky Ádám Imre (adam.csaky@rk.elte.hu) tud segíteni.

A hallgató a dokumentumok leadását követően megkapja a Tempus Közalapítvány munkatársaitól a Campus Mundi támogatási szerződését, melyet két, eredeti, kék tollal aláírt példányban postáz a Tempus Közalapítvány részére.

További információ: Kaszt Márta (marta.kaszt@tpf.hu)

E) Részképzés az Asia Exchange keretében

A mobilitás megvalósulásához szükséges teendőkről itt talál információt.

A Tempus Közalapítvány részére kiutazás előtt, a 90% ösztöndíjhoz leadandó/kitöltendő dokumentumok és adatok, melyeket a hallgató a mundi.scholarship.hu felületre tölt fel:

 • banki adatok (bankszámla-igazolás): Bankszámla-igazolásként a bankszámlakivonat fejlécének másolatát javasolják elküldeni, amelyben szerepel a bankszámlaszám, a számlatulajdonos neve és címe, a számlavezető bank neve és a számla devizaneme (forint vagy deviza). A megadott számlaszám helyességéért minden esetben az ösztöndíjas felel!
 • Learning Agreement: Tartalmazza a napra pontos kezdő- és záródátumot, melyek akár kézzel is ráírhatóak a dokumentumra! A sablont itt találja. Figyelem! Az Asia Exchange keretében részképzést folytató hallgatóknak a "Learning agreement – EGT-n kívüli országba utazó hallgatók számára" sablont kell alkalmazniuk.
  A Learning Agreementben a hallgató megegyezik küldő szakmai koordinátorával és a külföldi partnerintézménnyel a külföldön végzendő tanulmányairól. A dokumentum kitöltésében és aláíratásában kari, illetve szakmai koordinátora tud segíteni. A minimális kint teljesítendő kreditszám: 20 kredit (ECTS). A kreditek átszámításában a fogadó egyetem koordinátora tud segíteni, valamint az Asia Exchange munkatársai: info@asiaexchange.org

A hallgató a dokumentumok leadását követően megkapja a Tempus Közalapítvány munkatársaitól a Campus Mundi támogatási szerződését, melyet két, eredeti, kék tollal aláírt példányban postáz a Tempus Közalapítvány részére.

További információ: Kaszt Márta (marta.kaszt@tpf.hu)

F) Freemover mobilitás

A Tempus Közalapítvány részére kiutazás előtt, a 90% ösztöndíjhoz leadandó/kitöltendő dokumentumok és adatok, melyeket a hallgató a mundi.scholarship.hu felületre tölt fel:

 • banki adatok (bankszámla-igazolás): Bankszámla-igazolásként a bankszámlakivonat fejlécének másolatát javasolják elküldeni, amelyben szerepel a bankszámlaszám, a számlatulajdonos neve és címe, a számlavezető bank neve és a számla devizaneme (forint vagy deviza). A megadott számlaszám helyességéért minden esetben az ösztöndíjas felel!
 • Learning Agreement: Tartalmazza a napra pontos kezdő- és záródátumot, melyek akár kézzel is ráírhatóak a dokumentumra! A sablont itt találja. Figyelem! Freemover részképzést folytató hallgatóknak a "Learning agreement – EGT-n kívüli országba utazó hallgatók számára" sablont kell alkalmazniuk.
  A Learning Agreementben a hallgató megegyezik küldő szakmai koordinátorával és a külföldi partnerintézménnyel a külföldön végzendő tanulmányairól. A dokumentum kitöltésében és aláíratásában kari, illetve szakmai koordinátora tud segíteni. A minimális kint teljesítendő kreditszám: 20 kredit (ECTS).

A hallgató a dokumentumok leadását követően megkapja a Tempus Közalapítvány munkatársaitól a Campus Mundi támogatási szerződését, melyet két, eredeti, kék tollal aláírt példányban postáz a Tempus Közalapítvány részére.

További információ: Kaszt Márta (marta.kaszt@tpf.hu)


II. Szakmai gyakorlat

A szerződéskötéshez szükséges teendők pályázattípustól függően eltérnek. A hallgatók Erasmus+ programországban (A. pont) vagy Európán kívül (B. pont) tudják megvalósítani szakmai gyakorlatukat. Azok a hallgatók, akik Erasmus+ programországba utaznak ki, de nem rendelkeznek zero grant Erasmus+ státusszal (elhasználták a keretüket), kérjük, hogy a B. pont útmutatásait kövessék.

A) Erasmus+ programországban (Európában) megvalósítandó szakmai gyakorlat

A kiutazás előtt, a 90% ösztöndíjhoz leadandó/kitöltendő dokumentumok:

1. Az ELTE részére:

Erasmus+ programországba, partneregyetemhez kiutazó Campus Mundi ösztöndíjas hallgatóknak az alábbi dokumentumokat szükséges beküldenie a zero grant Erasmus+ státus igényléséhez:

Kérjük, a dokumentumok kitöltése előtt figyelmesen tanulmányozza az Erasmus+ státuszt elnyert hallgatóknak készült, mobilitás előtti teendőkre vonatkozó honlapfelület III. pontjának segítő magyarázatait! A dokumentumok leadása jelenleg online és postai úton történik, a lentebb részletezett módon.
 • Campus Mundi Learning Agreement for Traineeship (szakmai gyakorlathoz):

A Learning Agreementben a hallgató megegyezik küldő szakmai koordinátorával és a fogadóintézménnyel a külföldön végzendő szakmai tevékenységről. A dokumentum kitöltésében és aláíratásában kari, illetve szakmai koordinátora tud segíteni.

Szakmai gyakorlati mobilitáshoz:
Online Learning Agreement a szakmai gyakorlatokra jelenleg nem elérhető, ezért kérjük, hogy az alábbi Learning Agreement dokumentumot töltsék ki:
Learning Agreement szakmai gyakorlathoz - Kitöltési útmutató

Javasoljuk, hogy töltse le az Erasmus+ App-et is, mely sokat segíthet Erasmus+ ösztöndíjának megvalósításában! Kattintson a linkelt oldalra, vagy töltse le a Google Play áruházból / App Storeból!

Mivel az Online Learning Agreementben csak hónapra pontosan lehetséges jelölni a mobilitás kezdő és záró dátumát, így mielőtt feltölti a Campus Mundi pályázati felületére, mindenképp írja rá kézzel vagy szerkesztővel a napra pontos időpontokat is. A Tempus Közalapítvány az Erasmus+ Online Learning Agreementet is elfogadja, ha a kezdő és befejező dátumban a napok is szerepelnek, nem szükséges új dokumentumot kiállítani. Pontos információkért kérjük, látogasson el a Tempus Közalapítvány vonatkozó oldalára

Szükség esetén használható a Campus Mundi Learning Agreement sablonja is:
for Traineeship (szakmai gyakorlathoz)

 • OLS nyelvi teszt

A nyelvi teszthez az OLS űrlap kitöltésével lehet meghívót igényelni. Ha a kitöltés után 5 munkanapon belül nem kapja meg a meghívót, jelezze az erasmus.out@dep.elte.hu e-mail címen!

Azoknak a hallgatóknak, akik a 2020/21-es tanév tavaszi félévére tervezett Erasmus+ mobilitásukat őszre halasztották, és a fogadó intézmény visszaigazolta a fogadó szándékot: Amennyiben rendelkezik a tavaszra tervezett mobilitáshoz kapcsolódóan kitöltött OLS teszttel és érvényes OLS licensszel, nem szükséges új OLS tesztet kitöltenie. Ebben az esetben tegye a következőt: Lépjen be az OLS fiókjába és változtassa meg a mobilitás időszakát az új mobilitási időszak szerint!
Ha nem biztos benne, hogy a fogadó egyeteme tudja Önt ősszel fogadni, vegye fel a kapcsolatot a kari nemzetközi koordinátorával.

 • Biztosítás

Az egészségbiztosítás igazolható a mobilitás időtartamára érvényes EU-s egészségbiztosítási kártyával vagy más, pl. biztosítási társasággal kötött egészségbiztosítással. Szakmai gyakorlat esetén a megfelelő felelősség- és baleset-biztosítás kiválasztása és megkötése a hallgató felelőssége.

Az Egyesült Királyságba utazó hallgatóknak: Az Európai Egészségbiztosítási Kártya (EHIC) 2021. január 1-től többé már nem jogosít sürgősségi betegellátásra az Egyesült Királyságban, ezért szükséges az utazás időtartamát lefedő, teljeskörű utasbiztosítást/egészségbiztosítás kötni.  Felhívjuk az Egyesült Királyságba 2021. január 1-je után kezdődő mobilitásra Erasmus+ ösztöndíjat nyert hallgatóink figyelmét, hogy az egész mobilitási időszak alatt érvényes egészségbiztosítás megléte kötelező az Erasmus+ ösztöndíj folyósításához, és a mobilitás megkezdéséhez.

 • Űrlap
  Az űrlap caesaros azonosítást követően itt érhető el.
  Az űrlap részei: 
  • Nyilatkozat Erasmus+ hallgatói mobilitásra vonatkozó aktív hallgatói jogviszony létesítéséről vagy Erasmus+ diplomaszerzést követő szakmai gyakorlati mobilitás záró dátumáról  
  • Nyilatkozat Campus Mundi pályázatról 
  • Nyilatkozat a mobilitás tervezett kezdetéről és végéről, valamint a kötelező karanténról
  • Nyilatkozat az OLS teszt kitöltéséről
  • A Támogatási szerződés elkészítéséhez szükséges adatokat tartalmazó kérdőív
  • Nyilatkozat felelősségvállalásról
 • zero grant támogatási szerződés:
  A zero grant Támogatási szerződés pdf változatát minden hallgató e-mailben fogja megkapni, az űrlapon beküldött adatok alapján személyre szabottan elkészítve. Ha mindent rendben talál, nyissa meg a magyarorszag.hu/szuf_avdh_feltoltes weboldalt, majd töltse fel a Támogatási szerződését, és hitelesítse azt (a hitelesítés kiváltja a hallgató aláírását). A hitelesítéshez ügyfélkapu-hozzáférés szükséges. Az ügyfélkapun keresztül végzett hitelesítéssel teljes mértékben digitálissá válik az Erasmushoz kapcsolódó, kiutazás előtti ügyintézési folyamat. A hitelesített dokumentumot töltse le, és küldje el az erasmus.out@dep.elte.hu email címre. Amennyiben nem rendelkezik ügyfélkapu-hozzáféréssel, kérjük, jelezze az erasmus.out@dep.elte.hu címen.További információ itt, a III.5. pontban.

A dokumentumokat az alábbi eljárás szerint és sorrendben kell leadni: 

 1. Az űrlapot elektronikusan, az “Elküld” gombbal kell véglegesíteni.
  Amennyiben utólag javítani/módosítani kíván valamit az űrlapon megadott adatokban, kérjük, e-mailben jelezze az erasmus.out@dep.elte.hu címen, NE töltse ki újra az űrlapot!
 2. E-mailben a kari koordinátor részére beküldendő: 
  • A mindhárom fél által aláírt Online Learning Agreement pdf-be lementett változata
  • Biztosítás(ok) meglétét igazoló dokumentum(ok) másolata (pl. EU-s egészségbiztosítási kártya)
 3. Az e-mailben megkapott Támogatási szerződést hitelesítse Támogatási szerződést hitelesítse a magyarorszag.hu/szuf_avdh_feltoltes weboldal segítségével, majd küldje el az erasmus.out@dep.elte.hu címre.
A személyre szabott Támogatási Szerződés csak azután kerül elkészítésre és megküldésre a hallgatónak, hogy 1. és 2. lépést hiánytalanul és helyesen elvégezte, és a 2. lépésben megküldött dokumentumokat a kari koordinátora jóváhagyta és továbbította az ELTE Oktatási Igazgatóság Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya részére. A Learning Agreement és biztosítási dokumentumok ellenőrzése és továbbítása, valamint az egyéni Támogatási Szerződés elkészítése a beérkezéstől (2. lépés elvégzése) számított 5 munkanapon belül megtörténik. Figyelem! A fenti határidőt csak hiánytalan dokumentáció, kitöltés esetén vállaljuk, hiánypótlás esetén a véglegesített Támogatási Szerződés kiküldése a hallgató részére csúszhat!

Felhívjuk a hallgatók figyelmét, hogy a hitelesített dokumentum elektronikus beküldésével vállalják a dokumentumokban szereplő adatok véglegesítését. Amennyiben ezután bármin változtatni szeretnének, azt már csak szerződésmódosítással tehetik meg.

Erasmus+ ösztöndíjról Campus Mundira hosszabbító hallgatók az Erasmus+ státusuk igényléséhez szükséges teendőket itt találják.

 A 3. lépés szerint hitelesített, emailben megküldött Erasmus+ zero grant támogatási szerződés, a beérkezésétől számított 5 munkanapon belül aláírásra kerül, majd az Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya további 5 munkanapon belül PDF formátumban megküldi a hallgató szerződésben megadott emailcímére.
5 munkanapon belül megküldi.
2. A Tempus Közalapítvány részére

A Tempus Közalapítvány részére kiutazás előtt, a 90% ösztöndíjhoz leadandó/kitöltendő dokumentumok és adatok, melyeket a hallgató a mundi.scholarship.hu felületre tölt fel:

 • zero grant státuszának igazolása: A zero grant támogatási szerződés minden fél által aláírt, szkennelt példánya.
 • banki adatok (bankszámla-igazolás): Bankszámla-igazolásként a bankszámlakivonat fejlécének másolatát javasolják elküldeni, amelyben szerepel a bankszámlaszám, a számlatulajdonos neve és címe, a számlavezető bank neve és a számla devizaneme (forint vagy deviza). A megadott számlaszám helyességéért minden esetben az ösztöndíjas felel!
 • Learning Agreement: Tartalmazza a napra pontos kezdő- és záródátumot, mely megegyezik a zero grant támogatási szerződésben szereplő dátumokkal.

A hallgató a dokumentumok leadását követően megkapja a Tempus Közalapítvány munkatársaitól a Campus Mundi támogatási szerződését, melyet két, eredeti, kék tollal aláírt példányban postáz a Tempus Közalapítvány részére.

További információ: Kaszt Márta (marta.kaszt@tpf.hu)

Erasmus+ támogatási szerződést helyettesítő igazolás (Erasmus+ zero grant igazolás): A Tempus Közalapítvány lehetőséget ad arra a hallgatóknak, hogy az Erasmus+ zero grant támogatási szerződésük elkészültéig ezzel a dokumentummal igazolják, hogy Erasmus+ státuszuk van (minta: Dokumentumok részképzéshez/Igazolások). Az ELTE-n a hallgató 10 munkanapon belül visszakapja aláírt zero grant szerződését, tehát az igazolásra nincs kifejezetten szükség, és nem kötelező.

B) Európán (Erasmus+ programországon) kívüli szakmai gyakorlat

Az ELTE nem köt zero grant Erasmus+ szerződést a hallgatóval.

A Tempus Közalapítvány részére kiutazás előtt, a 90% ösztöndíjhoz leadandó/kitöltendő dokumentumok és adatok, melyeket a hallgató a mundi.scholarship.hu felületre tölt fel:

 • banki adatok (bankszámla-igazolás): Bankszámla-igazolásként a bankszámlakivonat fejlécének másolatát javasolják elküldeni, amelyben szerepel a bankszámlaszám, a számlatulajdonos neve és címe, a számlavezető bank neve és a számla devizaneme (forint vagy deviza). A megadott számlaszám helyességéért minden esetben az ösztöndíjas felel!
 • Learning Agreement: Tartalmazza a napra pontos kezdő- és záródátumot, melyek akár kézzel is ráírhatóak a dokumentumra! A sablont itt találja. Figyelem! Európán kívül, illetve Európán belül Erasmus+ státusz nélkül szakmai gyakorlatot folytató hallgatóknak a "Learning agreement – EGT-n kívüli országba utazó hallgatók számára" sablont kell alkalmazniuk.
  A Learning Agreementben a hallgató megegyezik küldő szakmai koordinátorával és a külföldi partnerintézménnyel a külföldön végzendő szakmai gyakorlatról. A dokumentum kitöltésében és aláíratásában kari, illetve szakmai koordinátora tud segíteni.

A hallgató a dokumentumok leadását követően megkapja a Tempus Közalapítvány munkatársaitól a Campus Mundi támogatási szerződését, melyet két, eredeti, kék tollal aláírt példányban postáz a Tempus Közalapítvány részére.

További információ: Kaszt Márta (marta.kaszt@tpf.hu)