Erasmus+ Online Linguistic Support (OLS) - ELTE 2021/22

[SCROLL DOWN FOR ENGLISH]

Tisztelt Hallgató!

Kérjük, hogy az online kérdőív kitöltésével határozza meg az Erasmus+ tanulmányai/szakmai gyakorlata során használandó fő nyelvet. Ezen a nyelven kell elvégeznie az OLS nyelvi szintfelmérő tesztet. A teszt eredménye szükséges a Támogatási Szerződés elkészítéséhez, amely nélkül nem kezdheti meg mobilitását. A teszt eredménye nem befolyásolja a mobilitását, azt bármilyen eredmény esetén megkezdheti. Az OLS teszt kitöltése után lehetősége lesz az OLS platformon online nyelvi kurzust végezni a mobilitás fő nyelvén vagy a fogadóország helyi nyelvén. A nyelvi teszt kitöltése kötelező, de a nyelvi kurzus opcionális. 

Amennyiben a mobilitás nyelve a német/angol/spanyol/francia/olasz/holland/portugál, és A1 és B1 közötti eredményt ér el, automatikusan a szintfelmérő nyelvével azonos OLS nyelvtanfolyamra kap meghívást. B1 feletti eredmény esetén az oktatás vagy munkavégzés fő nyelvén, vagy a mobilitása célországának helyi nyelvén is részt vehet kurzuson, feltéve, hogy az a nyelv az OLS-en elérhető.

Amennyiben a mobilitás fő nyelve a bolgár/cseh/dán/észt/görög/horvát/lett/litván/magyar/lengyel/román/szlovák/szlovén/finn/svédés A2 szint alatti eredmény ér el, automatikusan a szintfelmérő nyelvével azonos OLS nyelvtanfolyamra kap meghívást. Minden más eredménynél az oktatás vagy munkavégzés fő nyelvén, vagy a mobilitása célországának helyi nyelvén is részt vehet kurzuson, feltéve, hogy az a nyelv az OLS-en elérhető.

Amennyiben anyanyelvén végzi mobilitását, úgy ezt az opciót válassza ki az űrlapon. Ebben az esetben nem szükséges az OLS teszt kitöltése, de igény szerint lehetőség van nyelvi kurzuson való részvételre a fogadóország nyelvén (amennyiben eltérő). Amennyiben ezt az opciót jelöli meg, az Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya felveszi Önnel a kapcsolatot.

A kérdőív kitöltésével hozzáférést igényel az OLS platformhoz, amit az Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya küld ki az itt megadott e-mail címre. Az OLS honlapján meg kell adnia, hogy melyik országban fogja végezni mobilitását, a mobilitás időtartamát, a mobilitás fő nyelvét, valamint kiválaszthatja, hogy melyik nyelven végezne nyelvi kurzust. A kurzus nyelvei között csak a mobilitás fő nyelve és a fogadóország hivatalos nyelve(i) opciók fognak megjelenni. A teszt kitöltése után a fent részletezett szabályok szerint automatikusan meghívást fog kapni valamelyik nyelvi kurzusra. Amennyiben a nyelvi teszt eredményének fényében változtatni szeretne a kurzus nyelvén, úgy még megteheti azt az OLS platformon létrehozott profiljában, amíg még nem kezd bele nyelvi kurzusba. Amennyiben már elkezdte az automatikusan kiküldött nyelvi kurzust, abban az esetben már nem tudja megváltoztatni profiljában a kurzus nyelvét.

Amennyiben Ön nem biztos abban, hogy milyen nyelven fogja a tanulmányait/szakmai gyakorlatát végezni a külföldi mobilitása során, kérjük, haladéktalanul keresse fel szakmai/intézeti/kari koordinátorát vagy a fogadóintézmény Erasmus+ koordinátorát!

Köszönjük!
 Dear Student,

Please indicate the main language of your mobility (the language of the Erasmus studies/traineeship) by filling out this form. This will be the language of the OLS assessment. The test result is indicated in the Grant Agreement, which is a necessarry document to start the Erasmus+ mobility. The test result does not affect your mobility, it can be started with any test result. However, upon completion of the OLS assessment you have the opportunity to participate in an online language course on the OLS platform in the main language of the mobility or the official language(s) of the host country. The OLS assessment is obligatory to complete, while the course is opcional.

In case the main mobility language is German/English/Spanish/French/Italian/Dutch/Portuguese, and the assessment result is between A1 and B1, you will automatically receive a course in the same language. In case of B1 or above result you can participate in a course in the main language of the mobility or in the official language of the host country, provided that it is available in the language in that level.

If the main language of mobility is Bulgarian/Czech/Danish/Estonian/Greek/Croatian/Latvian/Lithuanian/Hungarian/Polish/Romanian/Slovakian/Slovenian/Finnish/
Swedish and the assessment result is under A2, you will automatically receive a course in the same language. In case of any other result you can participate in a course in the main language of the mobility or in the official language of the host country, provided that it is available in the language in that level.

If the mobility language is your mother tongue, please select this option in the form. In this case, it is not necessary to complete the OLS test, but it is possible to attend a language course in the language of the host country (if different). If you chose this option, you will be contacted by the Department of Erasmus+ and International Programmes.

By completing this questionnaire you request access to the OLS platform, which will be sent by the Department of Erasmus+ and International Programmes to the e-mail address provided here. On the OLS website you will be asked to indicate the host country, the duration of the mobility, the main language of mobility and the language in which you would like to follow a language course. Only the main language of the mobility and the official language(s) of the host country will be displayed as options for the course languages. Once you have completed the OLS assessment test, you will be automatically invited to attend one of the language courses according to the rules detailed above. If you wish to change the course language in the light of the test results, you can still do so in your OLS profile, as long as you have not yet started the language course. If you have already started the automatically sent language course, you can no longer change the language of the course.

May you do not know the language of the mobility please contact your Faculty/Department international coordinator.

Thank you for your cooperation!

ŰRLAP/QUESTIONNAIRE

Kar/Faculty:

A mobilitás nyelve (A nyelv, amelyen a legtöbb tantárgyát fogja tanulni, vagy munkájának nagy részét végezni.) Amennyiben a mobilitás nyelve az anyanyelve, jelölje meg az utolsó opciót. / Language of the mobility (if it is your native language, please choose the last option "native language"):