A Gépipari Tudományos Egyesület kitüntette az ELTE docensét

2024.05.29.
A Gépipari Tudományos Egyesület kitüntette az ELTE docensét
Bak Árpád, az ELTE Savaria Műszaki Intézet oktatója a szervezet májusi küldöttgyűlésén vehette át az Egyesületi Érmet.

A Gépipari Tudományos Egyesület májusi küldöttgyűlésén az országos elnökség kezdeményezésére Egyesületi Érem díjjal tüntették ki Bak Árpád egyetemi docenst, az ELTE Savaria Műszaki Intézet oktatóját, aki a GTE szombathelyi szervezetének létrehozásában betöltött meghatározó szerepe mellett a Techtogether műszaki verseny ELTE-s csapatának megalapításáért és menedzseléséért érdemelte ki az elismerést.

Az ELTE SEK duális BSc gépészmérnök hallgatóból alakult Szombathelyi Gépész csapat 2018-ban bronzérmet, 2019-ben ezüstérmet, 2020-ban aranyérmet szerzett a versenyen. A 2020-as év második Techtogether versenyén egy 3D nyomtatott, 22. századinak kinéző matchbox autóval másodikok lettek,  2021-ben a csapat a bronzérem mellett négy különdíjjal térhetett haza. A 2022-es Techtogethert ismét az ELTE szombathelyi hallgatói nyerték meg, 2023-ban egy újabb ezüstérmet, 2024-ben pedig bronzérmet szereztek.

A Gépipari Tudományos Egyesület az ország egyik legnagyobb, műszaki értelmiséget összefogó, tudományos, társadalmi szervezete, a Műszaki és Természettudományi Egyesületek Szövetségének (MTESZ) egykori tagja. Jelenleg több mint 1000 egyéni és vállalati tagot számlál, 27 szakosztállyal, az ország egész területére kiterjedő regionális, megyei és városi szervezetekkel, ezáltal egyedülálló országos szakmai lefedettséggel rendelkezik.

Forrás: ELTE IK
Fotó: Nagy Gellért