Felhívás fiatal kutatóknak

2019.10.21.
Felhívás fiatal kutatóknak
Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Rektori Kabinet Nemzetközi Stratégiai Irodája ezúton hirdeti meg az ELTE és a Bécsi Egyetem kétoldalú megállapodása alapján az ELTE RK Nemzetközi Iroda által koordinált ösztöndíjat, melynek keretében a bécsi partneregyetem két PhD-hallgatót, ill. PhD utáni Post-Doc ELTE-s kutatót fogad kutatómunka céljából 1 hónap időtartamra.

Pályázat leírása

A két nyertes pályázó 1.000 EUR/fő ösztöndíjas támogatásban részesül 1 hónap időtartamra, melyet a 2020-as évben februártól a naptári év végéig lehet felhasználni. A cél fiatal PhD-jelöltek és PhD-vel nem több mint 7 éve rendelkező kutatók mobilitásának elősegítése.

A pályázók fogadása egy többfordulós pályázati rendszerben dől el. A pályázókat kizárólag az Eötvös Loránd Tudományegyetem jelölheti.

Az oktatókkal történő kapcsolatfelvételhez ajánlott csatolni a Bécsi Egyetem ösztöndíjának angol nyelvű leírását.

A pályázat kétfordulós. Az első fordulóban az ELTE bizottsága választja ki azokat a pályázókat, akik közül kettőt biztos jelöltként, továbbá egy vagy két főt várólistán lévő jelöltként továbbít a Bécsi Egyetem felé. A továbbított pályázatokat a Bécsi Egyetem hagyja jóvá.

A hallgató 1 hónapos időszakra pályázhat 2020. február és december között (február és december hónapokra is).

Pályázás módja

A pályázat kizárólag elektronikus úton nyújtható be Csáky Ádám részére az alábbi címre: adam.csaky@rk.elte.hu. A tárgyban szerepeljen: NÉV_Bécsi felhívás.

A pályázati anyaghoz az alábbi dokumentumokat kell csatolni egy példányban, angol nyelven:

  • Kitöltött jelentkezési lap
  • Önéletrajz
  • Publikációs lista (amennyiben van)
  • A kutatási projekt részletes bemutatása bibliográfiával, kitérve arra, hogy miért választják a Bécsi Egyetemet kutatásuk helyszínéül (maximum 2 oldal)
  • Aláírt és lepecsételt oktatói ajánlólevél az ELTE egy oktatójától
  • Oktatói befogadó levél (Letter of Acceptance) a Bécsi Egyetem egy oktatójától, mely tartalmazza a kint tartózkodás pontos dátumát is (a partneregyetem oktatójával megbeszélve és jóváhagyva)

Kérjük, pályázatukat minden esetben gondosan állítsák össze. Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy hiánypótlásra sem az ELTE-n, sem a Bécsi Egyetemen nincs lehetőség.

A hallgató a pályázat benyújtásával az Adatkezelési tájékoztatóban foglaltakhoz hozzájárul.

Jelentkezési határidő

A pályázat benyújtási határideje: 2019. december 8., 24:00.

További információ

Csáky Ádám
e-mail: adam.csaky@rk.elte.hu 
telefon: +36 1 411-6500/1387

Letölthető dokumentumok