Campus Mundi

Campus Mundi

Campus Mundi
FIGYELEM! Campus Mundi részképzés 2019/20 pályázati lehetőség felfüggesztve
Sajnálattal értesítem, hogy a Tempus Közalapítvány 2019. október 24-én az alábbiakról tájékoztatta az ELTE-t a Campus Mundi ösztöndíjra vonatkozóan: 
„A 2019/2020. tanévi külföldi részképzésre benyújtott és támogatott pályázatok száma kimerítette az erre a tanévre tervezett létszámot, ezért a külföldi részképzés pályázattípusra vonatkozó felhívást és pályázati lehetőséget 2019.10.24-én a Tempus Közalapítvány felfüggesztette. A korábban már benyújtott pályázatok bírálata folyamatban van, azokról várhatóan 2019. november végén dönt a Tempus Közalapítvány kuratóriuma.”
Ez azt jelenti, hogy a 2019. október 24. előtt véglegesített pályázatok még elbírálásra kerülnek, ugyanakkor az ezt követően benyújtott, részképzésre vonatkozó pályázatokat már nem fogadják be a 2019/20-as tanévre.
Legközelebbi pályázási lehetőség: várhatóan 2020 márciusában, a 2020/2021-es tanévre.
Figyelem! Külföldi szakmai gyakorlatra egyelőre változatlanul – folyamatosan – lehet pályázatot benyújtani! A változás csak a részképzés pályázattípust érinti.
Az okozott kellemetlenségekért szíves elnézésüket kérjük! Az ELTE Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya a pályázás felfüggesztéséről előzetes információval nem rendelkezett, csak 2019. október 24-én értesült az aznap bejelentett döntésről.

Campus Mundi intézményi jóváhagyás részképzéshez és szakmai gyakorlathoz
Az ELTE-n a kitöltött, szaktanár által már aláírt és lepecsételt INTÉZMÉNYI JÓVÁHAGYÁS dokumentumot Szontágh Anikó intézményi Erasmus+ koordinátor írja alá. A dokumentummal kapcsolatos ügyintézést Pósch Orsolya végzi (erasmus@elte.hu).
A hiánytalanul kitöltött dokumentumot (a dokumentum minden oldalát kérjük, kitöltött fejléccel mindegyik oldalon, pályázatra vonatkozó adatokkal, szaktanári ajánlással - aláírva, lepecsételve) szkennelve (vagy telefonnal lefotózva) emailben küldjék el az erasmus@elte.hu címre. Az eredeti példányt nem kell személyesen behozniuk! A szkennelés/fotózás során ügyeljenek az olvashatóságra és a megfelelő felbontásra, mivel gyenge minőségű dokumentumok a nyomtatást és visszaszkennelést követően olvashatatlanná válnak! 
A sablon itt érhető el (Campus Mundi ösztöndíj külföldi részképzéshez/szakmai gyakorlathoz, Kötelező mellékletek).
Az Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya az aláírt intézményi jóváhagyást a kézhezvételétől számított 3-4 munkanapon belül szkennelt formában megküldi a hallgató számára, a megadott email címre. 
FIGYELEM! Hiányosan kitöltött, szaktanár által még nem aláírt/lepecsételt dokumentumot nem fogadunk be aláírásra!

A Campus Mundi Ösztöndíjról

A Tempus Közalapítvány Campus Mundi programja által koordinált és finanszírozott Campus Mundi ösztöndíjprogram négyféle ösztöndíjat kínál a világ szinte bármely országába:

I. részképzéshez,
II. szakmai gyakorlathoz,
III. rövid tanulmányúthoz,
IV. államközi egyezmények keretében megvalósuló külföldi részképzéshez, Stipendium Hungaricum országokba.

A pályázati felhívások itt, az egyes ösztöndíj típusokra vonatkozó további információk és az ELTE specifikus tudnivalók itt találhatók, kérjük, pályázás előtt olvassák el figyelmesen!

TOVÁBBI HASZNOS CAMPUS MUNDI LINKEK

Miért jó a Campus Mundi ösztöndíj?

Mert támogatásával hallgatóink bekapcsolódhatnak a nemzetközi tudományos életbe, új országokat fedezhetnek fel, külföldi szakemberekkel ismerkedhetnek meg! A Campus Mundi ösztöndíjprogram kiemelkedő összegű támogatást nyújt a felsőoktatási hallgatók szakmai céljainak megvalósításához. A 2016 és 2021 közötti időszakban tanévente várhatóan 1 500 hallgató számára biztosítja az ösztöndíjat a program.

Campus Mundi ösztöndíjjal a hallgatók a világ szinte bármely országában tanulhatnak egy félévet, szakmai tapasztalatot szerezhetnek, illetve kapcsolati tőkére tehetnek szert, amellyel előnyt szereznek majd a munkaerőpiacon. Interkulturális környezetben tehetnek szert nem mindennapi élményekre, miközben nyelvtudásuk fejlődik és magabiztosabbá válnak. Amennyiben külföldi partneregyetemeink egyikén szeretne tanulni egy szemesztert - akár egy teljes tanévet az államközi egyezményeknek köszönhetően - vagy szakmai gyakorlatot szeretne külföldön teljesíteni, esetleg egy szakmai konferencián tartana előadást vagy kutatna, akkor ez az ösztöndíj Önnek szól!

Legfontosabb aktualitások és információk a programra vonatkozóan: magasabb támogatások és egyszerűbb pályázás
  • Folyamatos pályázás Campus Mundi részképzés (nem Erasmus+ programországba) és szakmai gyakorlat esetén. További információ a pályázati felhívásoknál.
  • Diplomaszerzést követő szakmai gyakorlat is pályázható.
  • 1 lezárt félév elég a pályázat benyújtásakor.
  • A tanulmányi eredményre járó pontszám számítási módja változott az alábbiak szerint:

Részképzés és szakmai gyakorlat esetén:
0-30 pont: a pályázó összesített korrigált kreditindexe a szakátlag alatti, pontonként sávosan meghatározva;

  • 0 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe nem éri el a szakátlag felét;
  • 20-30 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe  nagyobb vagy egyenlő mint a szakátlag fele de kisebb mint a szakátlag, sávosan meghatározva;

35 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe  = szakátlag;
40-50 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe a szakátlag feletti, pontonként sávosan meghatározva

Rövid tanulmányút esetén:
0 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe nem éri el a szakátlag felét;
10 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe  nagyobb vagy egyenlő mint a szakátlag fele de kisebb mint a szakátlag;
20 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe  = szakátlag;
30 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe a szakátlag feletti

A doktori hallgatók automatikusan 50 pontot kapnak a tanulmányi eredményükre vonatkozó bírálati szempontnál.

  • Rövid tanulmányút esetében bővült a pályázható tevékenységek köre: konferencia előadás mellett poszterprezentáció is támogatható, valamint szakmai kurzusokon való részvételre is lehet pályázni (pl. szakmai nyári/téli egyetemi program - a nyelvi képzés nem!)
  • Campus Mundi részképzés és szakmai gyakorlat esetében az ösztöndíj összegek és a szociális kiegészítő támogatás összege:

Alacsonyabb megélhetési költségű országok: Albánia, Bulgária, Észtország, Grúzia, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Málta, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia, Ukrajna: 200 000 Ft/hó
Közepes megélhetési költségű európai országok: Belgium, Ciprus, Csehország, Görögország, Hollandia, Horvátország, Izland, Luxemburg, Németország, Portugália, Spanyolország, Szlovénia, Törökország: 210 000 Ft/hó
Magas megélhetési költségű európai országok: Ausztria, Dánia, Egyesült Királyság, Finnország, Franciaország, Írország, Liechtenstein, Norvégia, Olaszország, Svédország: 220 000 Ft/hó

Egyéb országok: 350 000 Ft/hó. Albánia, Grúzia, Montenegró, Szerbia és Ukrajna átkerült az alacsonyabb költségvetésű kategóriába!

Szociális kiegészítő támogatás összege (egységesen): 35 000 Ft/hó

Amennyiben a pályázati lehetőséggel kapcsolatban kérdése/kérése van, kérjük, forduljon bizalommal kari Erasmus+ koordinátorához, vagy Szontágh Anikóhoz, az ELTE intézményi Erasmus+ koordinátorához:

SZONTÁGH Anikó
osztályvezető
Oktatási Igazgatóság, Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya
1056 Budapest, Szerb utca 21-23.
T.: 0036-1-411-6500/2170 (mellék)
E-mail: erasmus@elte.hu

A pályázatok leadásához sok sikert kívánunk!