Campus Mundi

Campus Mundi

Campus Mundi
Figyelem! A Campus Mundi projekt 2022. szeptember 30-án lezárult! A projekt várható folytatásáról egyelőre nincsen információ.
A  nyertes mobilitások megvalósítására a projektzárás miatt szigorú határidőket kell betartani:
- az ösztöndíjas időszak legkésőbb 2022. szeptember 30-ig tarthatott,
- ezt követően a hallgatóknak 2 hét áll rendelkezésükre (kb. 2022. október 14-ig) a beszámolásra, valamint a mobilitás lezárására.

A Tempus Közalapítvány Campus Mundi programja által koordinált és finanszírozott Campus Mundi ösztöndíjprogram háromféle ösztöndíjat kínál a világ szinte bármely országába:

I. részképzéshez, (LEZÁRULT)
II. szakmai gyakorlathoz, (LEZÁRULT)
III. rövid tanulmányúthoz, (LEZÁRULT)

A pályázati felhívások itt, az egyes ösztöndíj típusokra vonatkozó további információk és az ELTE specifikus tudnivalók itt találhatók, kérjük, pályázás előtt olvassák el figyelmesen!

TOVÁBBI HASZNOS CAMPUS MUNDI LINKEK

Miért jó a Campus Mundi ösztöndíj?

Mert támogatásával hallgatóink bekapcsolódhatnak a nemzetközi tudományos életbe, új országokat fedezhetnek fel, külföldi szakemberekkel ismerkedhetnek meg! A Campus Mundi ösztöndíjprogram kiemelkedő összegű támogatást nyújt a felsőoktatási hallgatók szakmai céljainak megvalósításához. A 2016 és 2021 közötti időszakban tanévente várhatóan 1 500 hallgató számára biztosítja az ösztöndíjat a program.

Campus Mundi ösztöndíjjal a hallgatók a világ szinte bármely országában tanulhatnak egy félévet, szakmai tapasztalatot szerezhetnek, illetve kapcsolati tőkére tehetnek szert, amellyel előnyt szereznek majd a munkaerőpiacon. Interkulturális környezetben tehetnek szert nem mindennapi élményekre, miközben nyelvtudásuk fejlődik és magabiztosabbá válnak. Amennyiben külföldi partneregyetemeink egyikén szeretne tanulni egy szemesztert - akár egy teljes tanévet az államközi egyezményeknek köszönhetően - vagy szakmai gyakorlatot szeretne külföldön teljesíteni, esetleg egy szakmai konferencián tartana előadást vagy kutatna, akkor ez az ösztöndíj Önnek szól!

Legfontosabb aktualitások és információk a programra vonatkozóan:
 • Folyamatos pályázás a rendelkezésre álló keretösszeg kimerüléséig, Campus Mundi részképzés (nem Erasmus+ programországba) és szakmai gyakorlat esetén. További információ a pályázati felhívásoknál.
 • Diplomaszerzést követő szakmai gyakorlat is pályázható.
 • 1 lezárt félév elég a pályázat benyújtásakor.
 • A tanulmányi eredményre járó pontszám számítási módja változott az alábbiak szerint:

Részképzés és szakmai gyakorlat esetén:
0-30 pont: a pályázó összesített korrigált kreditindexe a szakátlag alatti, pontonként sávosan meghatározva;

 • 0 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe nem éri el a szakátlag felét;
 • 20-30 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe  nagyobb vagy egyenlő mint a szakátlag fele de kisebb mint a szakátlag, sávosan meghatározva;

35 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe  = szakátlag;
40-50 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe a szakátlag feletti, pontonként sávosan meghatározva

Rövid tanulmányút esetén:
0 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe nem éri el a szakátlag felét;
10 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe  nagyobb vagy egyenlő mint a szakátlag fele de kisebb mint a szakátlag;
20 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe  = szakátlag;
30 pont: ha a pályázó összesített korrigált kreditindexe a szakátlag feletti

A doktori hallgatók automatikusan 50 pontot kapnak a tanulmányi eredményükre vonatkozó bírálati szempontnál.
 

 • Rövid tanulmányút esetében bővült a pályázható tevékenységek köre: konferencia előadás mellett poszterprezentáció is támogatható, valamint szakmai kurzusokon való részvételre is lehet pályázni (pl. szakmai nyári/téli egyetemi program - a nyelvi képzés nem!)
   
 • Campus Mundi részképzés és szakmai gyakorlat esetében az ösztöndíj összegek és a szociális kiegészítő támogatás összege:

  Az ösztöndíj mértéke a pályázat típusától és a célországtól függően havi 200 000 – 350 000 Ft - ehhez a szociálisan rászoruló hallgatók havi 35 000 Ft kiegészítő támogatást is pályázhatnak, illetve tartós betegséggel vagy fogyatékossággal élők a betegségükkel kapcsolatban felmerülő többletköltségek finanszírozásához is nyújthatnak be kiegészítő támogatási igényt, melynek összege egyéni elbírálás alapján kerül kiszámításra.

  Az egyes országokra vonatkozó összegekért tekintse meg az alábbi táblázatokat: Campus Mundi részképzés 2021/22, Campus Mundi szakmai gyakorlat 2021/22
   

 • A hallgatók online jelentkezhetnek az ösztöndíjra, a mundi.scholarship.hu pályázatkezelő felületen, a pályázati felhívásban megjelölt módon.
   

Amennyiben a pályázati lehetőséggel kapcsolatban kérdése/kérése van, kérjük, forduljon bizalommal kari Erasmus+ koordinátorához, vagy az Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztályához.

Oktatási Igazgatóság, Erasmus+ és Nemzetközi Programok Osztálya
1056 Budapest, Szerb utca 21-23.
E-mail: erasmus@elte.hu

FELHÍVJUK A KEDVES HALLGATÓK ÉS MUNKATÁRSAK FIGYELMÉT, HOGY AZ ERASMUS+ ÉS NEMZETKÖZI PROGRAMOK OSZTÁLYA HIBRID MUNKARENDBEN MŰKÖDIK, EZÉRT MUNKATÁRSAI KIZÁRÓLAG E-MAILBEN ELÉRHETŐK!

A pályázatok leadásához sok sikert kívánunk!