Első lépések

Első lépések

Első lépések

A következő hetekben az alábbi események várnak Önre:

 • Lépjen be a Neptunba! Várhatóan a ponthatárok kihirdetését követő néhány napon belül e-mailen (Egyetemünk nem küld postai úton felvételi értesítőt) megkapja Neptun-azonosítóját (kódját) és egy linket, amelyen hozzájuthat jelszavához is. Amennyiben egy héten belül nem kapja meg az e-mailt, vegye fel a kapcsolatot a Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda munkatársaival!
 • A hallgatói jogviszonyához kapcsolódó adatvédelmi tájékoztató megismeréséről a Neptunba történő első belépéskor nyilatkoznia kell. A tájékoztatót a későbbiekben belépés után a ’Hallgatói web’ Saját adatok menü / Személyes adatok menüpontban az „Elfogadott GDPR nyilatkozatok” fülön érheti el. A tájékoztató mintája ezen az oldalon is elérhető.
 • A felvételi határozatát a Neptunba történő belépés után a 'Hallgatói web/ Tanulmányok menü / Hivatalos bejegyzések menüpontjában találja.
 • A Neptunban tud regisztrálni a 2024/2025-ös tanév őszi félévére ('Hallgatói web' Ügyintézés menü / Beiratkozás, Bejelentkezés menüpont), valamint később a tanulmányi és egyéb adminisztratív ügyeit is ezen a felületen intézheti.
 • Amennyiben be tudott lépni a Neptunba, úgy kérjük, hogy mihamarabb frissítse személyes adatait (TAJ szám, adóazonosító jel) okmányai bemutatásával a Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Irodában személyesen vagy online az iroda weboldalán az Adategyeztetés menüpontban leírtak szerint, hogy a kinyomtatott beiratkozási lapon már hiánytalanul szerepeljenek.
 • Az alábbi oldalon feltüntetett időpontban el kell mennie a kara által szervezett személyes beiratkozási napra, ekkor létesít hivatalosan jogviszonyt egyetemünkkel. Ezt abban az esetben is meg kell tennie, ha nem 2024 szeptemberében, hanem később kívánja ténylegesen megkezdeni tanulmányait (passziválás). A beiratkozási lapot a regisztrációt és az adatainak egyeztetését követően tudja kinyomtatni a Neptunban a 'Hallgatói web' Információ menü/Általános nyomtatványok menüpontjából.
 • Szüksége lesz egy úgynevezett IIG azonosítóra is, amellyel az MS Teams rendszerben zajló óráihoz tud csatlakozni, ezzel saját ELTE-s e-mail címet is kap, de a WIFI hozzáféréshez is erre lesz szüksége. IIG azonosítót az alábbi felületen a belépést követően a Neptun szimbólumra kattintva tud generálni magának. E-mail címe az azonosító felhasználásával ilyen formátumú lesz: felhasznaloneved@student.elte.hu. A levelezőrendszert az outlook.elte.hu oldalon éri el. Kérjük, az ELTE-s e-mail címét a ’Hallgatói web’ Saját adatok menü / Elérhetőségek menüpontban az Email címek fülön mihamarabb rögzítse alapértelmezettként.
 • A hallgatók jelentkezhetnek egyetemünk kollégiumaiba, a kollégiumi jelentkezés a Neptunban történik.
 • tanügyi időrendet, amely többek között például a tárgyfelvétel időzítésében lesz fontos, az alábbi oldalon tekintheti meg. (Az elsőévesekre az előzetes jelentkezés nem vonatkozik.)
 • A diákigazolvány igénylésével kapcsolatban itt talál bővebb információkat.
 • Ha Magyarországra való beutazása akadályba ütközik (pl. egészségügyi okokból) megkezdheti tanulmányait kivételes tanulmányi rendként kérelmezett távolléti oktatásban is, amelyről itt talál részletes tájékoztatást. 
 • A fenti menüpontokra kattintva kaphat többek között a Neptun rendszerrel, az elsőéveseknek szóló alaptámogatással és a diákigazolvány-igényléssel kapcsolatban bővebb információt.
 • www.elte.hu/felvettek főmenübe visszatérve további fontos információkat gyűjtöttünk össze.
 • Az ELTE Intézményi Tájékoztatója ezen a linken érhető el.