Első lépések

Első lépések

Első lépések

A következő hetekben az alábbi események várnak Önre:

 • Lépjen be a Neptunba! Várhatóan a ponthatárok kihirdetését követő néhány napon belül e-mailen (Egyetemünk nem küld postai úton felvételi értesítőt) megkapja Neptun-azonosítóját (kódját) és egy linket, amelyen hozzájuthat jelszavához is. Amennyiben egy héten belül nem kapja meg az e-mailt, vegye fel a kapcsolatot a Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda munkatársaival!
 • A Neptun Tanulmányok menü / Hivatalos bejegyzések menüpontjában találja a felvételi határozatot.
 • A Neptunban tud regisztrálni a 2021/2022-es tanév őszi félévére (Ügyintézés menü / Beiratkozás, Bejelentkezés menüpont), valamint később a tanulmányi és egyéb adminisztratív ügyeit is ezen a felületen intézheti.
 • Amennyiben be tudott lépni a Neptunba, úgy kérjük, hogy mihamarabb frissítse személyes adatait (TAJ-szám, adóazonosító jel) a Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda weboldalán az Adategyeztetés menüpontban leírtak szerint, hogy a kinyomtatott beiratkozási lapon már hiánytalanul szerepeljenek.
 • Az alábbi oldalon feltüntetett időpontban el kell mennie karának beiratkozási napjára, ekkor létesít hivatalosan jogviszonyt egyetemünkkel. Ezt abban az esetben is meg kell tennie, ha nem 2021 szeptemberében, hanem később kívánja megkezdeni tanulmányait (passziválás). A beiratkozási lapot a regisztrációt és az adatainak egyeztetését követően tudja kinyomtatni a Neptun Információ menü/Általános nyomtatványok menüpontjából.
 • Ha Magyarországra való beutazása a járványügyi helyzet miatt akadályba ütközik, krónikus betegségben szenved vagy más okból veszélyeztetettnek számít, megkezdheti tanulmányait távolléti oktatásban is, amelyről itt talál részletes tájékoztatást. Szüksége lesz az úgy nevezett IIG azonosítójára is, amellyel létrejövő mail címével a MS Teams rendszerben zajló óráihoz csatlakozni tud, és saját ELTE-s levelezőrendszert is használhat. IIG azonosítót az alábbi felületen a belépést követően a Neptun szimbólumra kattintva tud generálni magának. Email-címe így fog létrejönni: IIGazonosító@student.elte.hu, amelyhez a levelezőrendszert az outlook.elte.hu oldalon éri el.
 • A hallgatók jelentkezhetnek egyetemünk kollégiumaiba, a kollégiumi jelentkezés a Neptunban történik.
 • tanügyi rendet az alábbi oldalon tekintheti meg, amely a tárgyfelvételnél lesz fontos. Az előzetes jelentkezés nem vonatkozik az elsőévesekre.
 • A diákigazolvány igénylésével kapcsolatban itt talál bővebb információkat. Kérjük, hogy a járványhelyzet alakulására való tekintettel az alábbi oldalon kövesse nyomon az ügyintézéssel kapcsolatos aktuális híreket.
 • A Magyarországra való beutazással kapcsolatban itt tájékozódhat.
 • A fenti menüpontokra kattintva kaphat többek között a Neptun rendszerrel, az elsőéveseknek szóló alaptámogatással és a diákigazolvány-igényléssel kapcsolatban bővebb információt.
 • www.elte.hu/felvettek főmenübe visszatérve további fontos információkat gyűjtöttünk össze.

Adatkezelési tájékoztató hallgatói jogviszonyhoz
Privacy Notice Sample fro Students