Első lépések

Első lépések

Első lépések

A következő hetekben az alábbi események várnak Önre:

 • Lépjen be a Neptunba! Várhatóan a ponthatárok kihirdetését követő néhány napon belül e-mailen (Egyetemünk nem küld postai úton felvételi értesítőt) megkapja Neptun-azonosítóját (kódját) és egy linket, amelyen hozzájuthat jelszavához is. Amennyiben egy héten belül nem kapja meg az e-mailt, vegye fel a kapcsolatot a Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda munkatársaival!
 • A felvételi határozatát a Neptunba történő belépést után a 'Hallgatói web/ Tanulmányok menü / Hivatalos bejegyzések menüpontjában találja.
 • A Neptunban tud regisztrálni a 2022/2023-as tanév őszi félévére ('Hallgatói web' Ügyintézés menü / Beiratkozás, Bejelentkezés menüpont), valamint később a tanulmányi és egyéb adminisztratív ügyeit is ezen a felületen intézheti.
 • Amennyiben be tudott lépni a Neptunba, úgy kérjük, hogy mihamarabb frissítse személyes adatait (TAJ-szám, adóazonosító jel) a Quaestura Hallgatói Ügyfélszolgálati Iroda weboldalán az Adategyeztetés menüpontban leírtak szerint, hogy a kinyomtatott beiratkozási lapon már hiánytalanul szerepeljenek.
 • Az alábbi oldalon feltüntetett időpontban el kell menni a kara által szervezett személyes beiratkozási napra, ekkor létesít hivatalosan jogviszonyt egyetemünkkel. Ezt abban az esetben is meg kell tennie, ha nem 2022 szeptemberében, hanem később kívánja ténylegesen megkezdeni tanulmányait (passziválás). A beiratkozási lapot a regisztrációt és az adatainak egyeztetését követően tudja kinyomtatni a Neptunban a 'Hallgatói web' Információ menü/Általános nyomtatványok menüpontjából.
 • Szüksége lesz egy úgynevezett IIG azonosítóra is, amellyel az MS Teams rendszerben zajló óráihoz tud csatlakozni, ezzel saját ELTE-s e-mail címet is kap, de a WIFI hozzáféréshez is erre lesz szüksége. IIG azonosítót az alábbi felületen a belépést követően a Neptun szimbólumra kattintva tud generálni magának. E-mail címe az azonosító felhasználásával ilyen formátumú lesz: IIGazonosító@student.elte.hu. A levelezőrendszert az outlook.elte.hu oldalon éri el.
 • A hallgatók jelentkezhetnek egyetemünk kollégiumaiba, a kollégiumi jelentkezés a Neptunban történik.
 • tanügyi időrendet, amely többek között például a tárgyfelvétel időzítésében lesz fontos, az alábbi oldalon tekintheti meg. (Az elsőévekeskre az előzetes jelentkezés nem vonatkozik.)
 • A diákigazolvány igénylésével kapcsolatban itt talál bővebb információkat.
 • A Magyarországra való beutazással kapcsolatban itt tájékozódhat. Ha Magyarországra való beutazása akadályba ütközik (a járványügyi helyzet miatt, krónikus betegségben szenved vagy más okból veszélyeztetettnek számít) megkezdheti tanulmányait távolléti oktatásban is, amelyről itt talál részletes tájékoztatást. 
 • A fenti menüpontokra kattintva kaphat többek között a Neptun rendszerrel, az elsőéveseknek szóló alaptámogatással és a diákigazolvány-igényléssel kapcsolatban bővebb információt.
 • www.elte.hu/felvettek főmenübe visszatérve további fontos információkat gyűjtöttünk össze.

Adatkezelési tájékoztató hallgatói jogviszonyhoz
Privacy Notice Sample fro Students