ELTE-s díjazottak Pedagógusnap alkalmából

2018.06.04.
ELTE-s díjazottak Pedagógusnap alkalmából
A Pesti Vigadóban 2018. június 1-jén Kásler Miklós miniszter és Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős helyettes államtitkár adta át Pedagógusnap alkalmából az Emberi Erőforrások Minisztériumának szakmai elismeréseit.

Az oktatási-nevelési területen végzett kiemelkedő munkáért járó Apáczai Csere János-díjat Fenyő D. Györgynek, az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium pedagógusának, a kiemelkedő óvodapedagógiai munkáért odaítélhető Brunszvik Teréz-díjat Nevigyánszky Évának, az ELTE Gyakorló Óvoda intézményvezetőjének, valamint a gyerekek harmonikus személyiségformálásában kiemelkedő munkáért adományozható Németh László-díjat Szepesi Juditnak, az ELTE Gyertyánffy István Gyakorló Általános Iskola pedagógusának ítélték oda. Fridli Sándor, az ELTE IK egyetemi tanára Szent-Györgyi Albert-díjban részesült a felsőoktatás területén végzett iskolateremtő és nemzetközi elismertségű munkájáért. A minisztérium Apáczai Csere János díjjal tüntette ki Rapos Nóra egyetemi docenst, ELTE PPK Neveléstudományi Intézet oktatóját, aki a díjat egy későbbi időpontban vette át. 

„A megszerzett tudás mellett a közösséghez tartozás a legfontosabb értékek egyike, az iskolai közösség pedig a gyerekek, a szülők és a pedagógusok közös munkájának gyümölcse, amely csak akkor lehet sikeres, ha mindenki részt vesz benne, és mindenki hozzáteszi a saját értékeit” – mondta az emberi erőforrások minisztere a pedagógusnap alkalmából tartott díjátadón. Kásler Miklós köszöntőjében kiemeltelte, nincs iskola közösség nélkül, az iskolai közösségépítés pedig kemény, de értékes munka, amely a nemzetet szolgálja.

A korábbi évek ELTE-s pedagógusnapi díjazottjainak névsorát itt olvashatja.

Forrás: EMMI